Fiksni noz, malo duze ostrice mi je nezaobilazan, pogotovu u slucajevima traznisranja mesa.
E, sad, pila, sklopiva pila, cavli, cekic, kosir, sjekirica, motorna pila, sve su to stvari koje dobro dodju, i treba ih imati u autu, mozda u ruksaku, ali ovaj dzepni nozic je moj "survival knife".
Uglavnom, imam jedan "lovacki pojas", dan prije lova na njega nanizem sitnice koje mislim da mi mogu trebati.
Znaci, kad izadjem iz auta, zapasem si pojas, i imam sve sta mi treba. Ne moram razmislajti.
Plus puska na rame, i dvogled oko vrata.
Od tih sitinica na pojasu mogu nabrojati;
Range finder, sklopivi noz, fiksni noz, lampa, etui za streljivo, visak za sitnu divljac, pistolj za samilosni.... naravno ne sve za svaki lov, vec samo ono sta planiram u narednom lovu. Na taj nacin si ustedim i olaksam nosenje ruksaka, ako mi nije potreban.
Medjutim, mogu reci, sklopivi browning noz je u svakom lovu.
Da dodam naknadno, u editu, nekako imam dojam da su fiksni nozevi nacelno jaci, sa duzom ostricom, vecom drskom koja je ergonomski bolje prilagodjena ruci, pa tako ugodniji za duzi i zahtjevniji rad (transiranje na primjer).
Sklopivi nozevi, ergonomijom su vise prilagodjeni osnovnoj funkciji a to je da se sklope, manje za duzi rad, a vise za nosenje.