Nisam htio reči da ocjena nije ok,ili da imam primjedbi na istu, već sam vas sve skupa pokušao navesti da ovo prodiskutiramo i napišemo neka vlastita iskustva(za to služi forum,zar ne?)Većina lovaca nema hidrostatsku vagu pa svoje trofeje pokušava (pr)ocijeniti pomoću koeficijenta 0,23. Isto tako sam učinio i ja,zar je to meni ZABRANJENO koristiti u neslužbene svrhe u vlastitom domu? Koeficijent 0,23 se nesmije službeno koristiti kod trofeja neto težine 250 grama ili više, a ne kod tofeja iznad 70 točaka.
Nisam znao da imam pravo na žalbu ako nisam zadovoljan. Naravno da nemam primjedbe kod ovog slučaja ali dobro je znati. Hvala vam na ovoj informaciji.
Da, malo me je "navukao" kolega Mladen M, koeficijent nije dopušteno koristiti za trofeje čija neto težina prelazi 250 gr. jer taj koeficijent ne mora dati ni približno točaka koje se dobiju kad se srnjak ocjeni pravilno kao što je to u tvojem slučaju.
Sada se radi na tome da se ta granica podigne na 300 gr. inače nekad se za trofeje ocijenjene do 70 točaka nije izdavao trofejni list što je sada obveza za sve trofeje pa i atipične.
Ako nisi zadovoljan ocjenom dovoljno je da uz kratak prigovor trofej dostaviš preko svojeg županijskog saveza komisiji pri tom savezu koja inače provjerava i ocjenjuje trofeje koji iz tvoje županije idu na razne izložbe.
Inače imao sam baš ove godine slučaj da je srnjak težine skoro 600 grama ocijenjen sa samo 111,40 cic točaka jer ima volumen rogova samo 134 kubnih cm ali ima enormno veliku i tešku lubanju.