Ti suci još uvijek sude, gotovo na svim lovačkim manifestacijama. Da vam kažem imena, mislim da nije u redu. Pitao bih sad vas, dali i kod vas jedan kinolog može bit sručan da sudi svim lovačkim pasminama(čoniči, ptičari, jamari, krvosljednici...). Ja sam 2004 g. vodio svog njemačkog goniča na izložbu u Split, gdje su sudili dotični suci. Jedan je povjerenik, drugi sudac. Pas mi je inače od najpoznatijeg uzgajivača "njemaca" u Njemačkoj, od Hansa Hanslmana, predsjednika njihovog kluba. Psi su mu doslovno savršeni. A naš sudac je tom psu naša masu grešaka, a kako i nebi kad njemačkog goniča uspoređiva sa standardom jugoslavenskog trobojnog goniča. I napisa da je pas predugačak, ima tanku narančastu crtu preko nosa, šta obavezno mora imat, previše dug rep, šta također mora imat, da nema izrazito crn plašt, šta ta vrsta ne smije ni imat, i da ne nabrajam. Ja san taj izvještaj posla u Njemačku, a oni napisali prijavu i sve skupa poslali u središnji ured FCI-a. Šta je bilo od sveg toga nezmam, al oni još sude. Zbog takvih ja više ne uzgajam autohtone pasmine, jer uz sve šta mu u rodovniku piše, nisam siguran da je čistokrvan. U Njemačkoj, na primjer, svakom se štenetu radi DNA analiza krvi. Od 100 pasa gotovo svi imaju iste karakteristike. Kod nas se i kod najpoznatijih uzgajivača oštene psi sa nepravilnim zubalom, petim prstom, i sl. U Dalmaciji je to sve normalno.