Pozdrav kolege
Mislim da su mnogi od nas razmišljali o cijeni lovačke odjeće i kako bi bilo dobro da je malo pristupačnija.
Kao u većini stvari, svjesni smo da uglavnom plaćamo marku (osobno iskustvo-imam kormoranov flis po 200kn i Fjall R. po 900kn i ne primjećujem značajnu razliku u kvaliteti - osim dizajna) i da jednako kvalitetnih proizvoda ima i po pristupačnijim cijenama.
Mnoga odjeća domaće proizvodnje je pristupačne cijene i dobre kvalitete, ali dizajna takvog da je ne bi nosio niti da je gratis (čast iznimkama, a bez uvrede ostalima).
Pišem to jer sam razgovarao s jednim ozbiljnim poduzetnikom koji se bavi tekstilom i teoretski smo pričali o šivanju lovačke odjeće koja bi dizajnom parirala Fjall R., Blaseru i sl, a cijenom bila bliža domaćim proizvodima.
Ujedno to bi bila marka koja bi osluškivala i potrebe lovaca. Mene osobno frustira što ne možete naći neki prsluk lovački koji recimo ima samo mjesta za 5 karabinskih metaka, a ostalo obični đepovi, neki elegantni narandžasti prsluk/oznaku (da ne izgledamo kao cestari) ili recimo narandžasti šal i dr.
Pa sad mene zanima da li se vi vidite kao kupci takvog proizvoda?
Tj. dali bi dali npr za takav flis dobrog dizajna tipa 350kn iako imate flis "socijalnog" dizajna za 180kn ili bi ipak dali 900kn za Fjall R. (uz pretpostavku da su svi jednako kvalitetni).
ps-jasno da je za sada sve samo u ideji (možda tamo i ostane), a zbog što boljeg uzorka postavio sam identičnu anketu i na drugom forumu.
Lijep pozdrav