Na svakoj javnoj streljani, svaki vlasnik oruzja sa oruznim listom moze pucati. to nema veze sa lovackim drustvom.
Razlikuju se samo uvjeti na streljani, koliko se placa, eventualni termini i slicno.
Osobno ne vidim svrhu da ti drzava daje pravo na oruzje, oruzni list, a onda da te lovacko drustvo koci.
Ako imaju staziranje, nema probelma ali ja ne vidim realnog razloga da staziras bez puske, To je glupo.
Moj savjet je da cim prije nazoves lokalnu streljanu, pitas za termine, da li i koliko se placa i tokom staziranja da iskoristis vrijeme staziranja da upoznas svoju pusku.
U zagrebu je vrapcanski potok, u osijeku pampas, u rijeci drenova. Ne znam gdje zivis, ali ako imas pusku i oruzni list, slobodno odi na najblizu streljanu i dogovori za termin i ostale detalje.
Cak bih i dodao, ako imas lovacku iskaznicu i markicu, lovacki karabin i oruzni list, osim koristenja streljane punopravni si lovac kao i svaki drugi, imas pravo lova kao gost, ili da lovis u komercijali, ako si mozes priustiti. Dok god ne ostvaris pravo lova u svojoj udruzi kroz staziranje.