Forum LOVAC
Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci => Terenci => Autor teme: josip89 - 20. 10. 2009. 21:06:42
-
pitanjce
pajero kratki 93
šta se o njemu može reći ko terencu
-
Bas neki dan sam moramo mijenjati gume i nije bilo BFG pa sam uzeo ove.
Zna li iko ista o njima? Nasao sam neke dosta dobre komentare pa sam ih uzeo a cijene je bila OK!
Čisto u redu, kruta strašnja osovina, nezavisan ovjes sprijeda , kod kratkog je prohodnost dobra naročito ako ima špere, dugi je udobniji i naravno više mjesta.
Slabe točke:
Kočiona kliješta prednja, klizači zablokiraju zbog zaštitnih gumica od 30 kuna i trese na kočenju.
Mjenjač kod primjeraka s +250 tkm krči između prve i druge.
Prijenosnik volana je oko 1000 Kn a originalni nema mazalicu pa zna otić na 100-tinjak tisuća.
2,5TD zna puknut glava (bio te jebene sreće)
Kod 2,5 i 2,8 TD zna biti problema s eko testom (malo smanjiš gorivo i prođe ;))
Nemoj da te ovo obeshrabri, shvati više kao naputak na što obratit pažnju uz ono standardno, ovakve ili slične probleme imaju i Patroli, LC-i i Roveri tih godišta s tim da za Pajera možeš nać, masu zamjenskih dijelova a i polovnih ih ima dosta ipak je Pajero bio najprodavaniji terenac te ere, sigurno ne bez razloga.
-
ččč ččč
-
2,5 disel
al me zanima baš na terenu kakav je
ima šperu
-
Dobar s dobrim ripnama izlaziš uz svaki traktorski kolotrag.
-
Samo mi nije baš ovo sa lako dostupnim dijelovima jasno-naime prije koju godinu sam prijatelju skršio zadnju gornju lampu(onu ukrasnu) na njegovom pajeru iz 96' i zamjenskih nije postojalo nigdje, nova je bila blizu 2000kn :shok:, a rabljenu sam jedva nekako iščačkao za 600.
-
Dobro su te oderali 465 kuna dođe zamjensko. rol
-
Tad nije bilo nigdje, a sve sam pretražio-di nabavljaš, jel ima što za Toyotu
-
Nađe se ponešto od KZJ9 na ovamo za one starije teško više od lima išta nađeš, ovo kočnice filteri to nije problem.
-
Ima vam gori ( ZGB ) jedna firma...''Autoprofi''....kod njih sam svojevremeno nalazio ono šta nigdi drugo nisam mogao nać...imaju polovne, nove-zamjenske djelove, ili način da naruče iz vani....
-
Evo zamolio bi kolege koje govore njemački da mi prevedu ovo ako nije problem
meni je prvi napamet pao lazar jer živi u njemačkoj
ali biloko ko govori njemački je dobro došao
-
ono s prve slike šta se nevidi s ljeve strane piše 2H,4H,N,4L
-
sad sam se bas vozio u lovu u pajeru iz 1997 kratkom dizelu onom gdi.nas trojica.i mogu rec ovo da mista nema bas puno pogotovo na zadnjem sicu al da ide kroz blato i tezak teren ide.po mom misljenju odlican auto za terenske poslove
-
zadnjih 20-tak dana sam bio u lovovma svakodnevno prilazili smo sa pajerom 2,5 td sport i po njivama i šumama...bilo je i dubokog snjega ali i žitkog blata...uglavnom osim 4H pogona nikakvih drugih potreba nije bilo... vozilo djeluje nezaustavljivo....
zamjerke imam na neopremljenost 6.stupnjem prijenosa jer se po cesti motor bespotrebno visoko vrti što ujedno ima i posljedicu povečanu potrošnju goriva... dosadašnji prosjek mi je cc 65 litara na cc 550 kilometara mješovite vožnje...
zadovoljan sam osječajem sigurnosti,udobnosti i prostranošču...(nas petorica sa svom opremom koja stane u prtljažni prostor)
-
pa nije đavo pa da nikko ne govori njemački
-
Sejfo, nemoraš kupovati novi rasplinjač, dovoljno ti je da napraviš reparaturu rasplinjača i onda ti je ko nov. Ja sam na svom Samuraiu napravio i sad je ko da je iz tvornice izašao. Koštalo me cca 900-1000 kuna (120-130 €) i sad mi je potrošnja pala za 20% i radi bez ikakve zamjerke.
-
E sunce im njemačko
a mene potaknula ona tema iz hiluxa di se govorilo kako se smije a kako ne smije voziti
pa sad stavim slike iz auta pa niko ne komentira
-
Sejfo, nemoraš kupovati novi rasplinjač, dovoljno ti je da napraviš reparaturu rasplinjača i onda ti je ko nov. Ja sam na svom Samuraiu napravio i sad je ko da je iz tvornice izašao. Koštalo me cca 900-1000 kuna (120-130 €) i sad mi je potrošnja pala za 20% i radi bez ikakve zamjerke.
Harry, di si ga vozio... na reparaturu?
-
Harry, di si ga vozio... na reparaturu?
Autoservis "Pavlinić & Sopić" Savska cesta 80
Ako misliš ići kod njih da ti nešto rade nazovi ih da se naručiš
-
pa nije đavo pa da nikko ne govori njemački
ima ima al me sjebaše ova trojica sa OT pa nisam ni skužio da ima ovo pitanje
evo prevod sa prve slike po redu:
normalna vožnja
loš kolovoz,pjeskovita podloga,sniježni pokrivač
neuralan položaj za vitlo
spora vožnja, potrebna najveće pogonska snaga
sad idemo na drugu sliku
-
OPREZ PRI MJENJANJU BRZINA
1.kod promjene sa 4H na 4L auto zaustaviti.
2.pri vožnji sa 4H ili 4L sa manualnom (nabom) na prednjoj osovini obje podesiti na poziciju LOCK
3.kod promjene sa 2H na 4H sa automatskom nabom auto zaustaviti . nakon uključenja nabe pri promjeni sa 2H vozilo pomjeriti u nazad za 1 do 2 metra.
-
Pajero 2,5TD je zvjer, ide svuda i ne staje. Preporuka, na njega vitlo(ima ga na E-bayu za cca 1.500kn sa nosivosti od 2t) i onda imaš tenk.
-
Pajero 2,5TD je zvjer, ide svuda i ne staje. Preporuka, na njega vitlo(ima ga na E-bayu za cca 1.500kn sa nosivosti od 2t) i onda imaš tenk.
Kad uključuješ prednji pogon staneš a kad isključuješ kreneš metar dva unazad da iskopčaju prednje osovine.
-
Neno, nije nužno, tak bar kaže mjerodavna osoba-tast je automehaničar pa mislim da zna kaj priča. Bar to on ne radi a Pajero ide već godinama po svakakvom terenu. Zadnji lov-i kroz rijeku (nije ni velika ni jako duboka ali zove se rijeka ;D). Voda se prelila preko haube na tren, pa je bilo malo frke da ne povuče vodu ali mu je usis dosta visoko pa smo prošli.. I dalje tvrdim da je ZVJER ;)
-
Nije nužno, ali je korisno.
Tako kaže priručnik.
-
Hvala svima na pomoći
-
Dali neko ima info za pajera sa 3.2 did motorima 164ks.
Kako su se pokazala.Sta je izdrzlivije 2.5td,2.8td ili 3.2did.
Pozdrav.
-
3,2 DID je nova mašina i malo ih je s više od 200 000 KM, do sada što čujem nema nekih problema osim što je moj subjektivni dojam da je malo "gluv" s obzirom na konje i kubike.
Stari 2,5 i 2,8 su pretkomorni turbo dizeli i zna se dogodit da pukne glava što se ostalog tiće dobre mašine, malu prednost dajem 2,8 jači je i ima razvod lancem.
-
3,2 DID je nova mašina i malo ih je s više od 200 000 KM, do sada što čujem nema nekih problema osim što je moj subjektivni dojam da je malo "gluv" s obzirom na konje i kubike.
Stari 2,5 i 2,8 su pretkomorni turbo dizeli i zna se dogodit da pukne glava što se ostalog tiće dobre mašine, malu prednost dajem 2,8 jači je i ima razvod lancem.
moj pajero je model 2,5 td sa 115 ks i imam problem sa polugicom na turbini koja zakreče rasteretni leptir... kad taj polužni sistem našpricam sa wd 40 auto se preporodi i zaista lijepo reagira na gas ali čim se turbina ponovo dobro ugrije i sve zasuši auto postaje mrtvo puhalo...
šta napraviti 1??
-
očisti to u ultrazvučnoj posudi
-
Daj turbinu na servis ako poluga vastegatea zapinje možeš mislit šta je s rotorom, koliko ćađe koja ga disbalansira ima na njemu.
Inače ovo ti je boljka onih auta koje se ne voze življe.
-
;D ;D ;D
Neće moj garo uvatit čađu, a? rol
-
ima jedan jako povoljno 1991god 2,5td,molim iskustva kakav je taj auto prije svega na terenu ima li blokadu diferencijala???
-
sam si rekao da nisi dovoljno bogat da kupuješ jeftine stvari!!! tako da predlažem ne kupovinu navedenog, zbog itekako ogromnih davanja na popravljannje istog...
-
ima jedan jako povoljno 1991god 2,5td,molim iskustva kakav je taj auto prije svega na terenu ima li blokadu diferencijala???
Sve je moguće (osim špakera na drva od drveta ;D) pa tako i dobar a jeftin terenac.
Doduše kad sam tražio Pajera prije četiri pet godina pogledao sam preko desetak primjeraka i samo je ovaj kupljeni bio u jako dobrom stanju, i gle čuda bio je naj skuplji.
-
sam si rekao da nisi dovoljno bogat da kupuješ jeftine stvari!!! tako da predlažem ne kupovinu navedenog, zbog itekako ogromnih davanja na popravljannje istog...
slažem se u potpunosti sa jurom(dvadeset i neki broj ;D ) nisi ti likabrinje toliko bogat da kupuješ kanistere od automobila stoga se strpi još par mjeseci i kupi si novoga... fre
-
Molio bih iskusnije da mi kazu o vezi pajera 3.0 V6 benzinac isti kao na klipu nabavio sam ga pre neko vreme ali jos nisam ga testiro.Kako se pokazo na teren i jel ima mane.Pozdrav iz Makedonije
Mitsubishi Pajero 3.0 V6 (http://www.youtube.com/watch?v=fXWZ4FRxAXw#ws)
-
dali je to slučajno ili ne, ali u mojoj blizini svi koji "prerastu" ladu kupuju takava pajero i malo ga nadograde (dizanje, gume,...) i za sad nisam nikoga čul da se žali...
-
šta se možeš žalit na takvu zvjer,nego livaj i vozi z2