Autor Tema: Da li je moguće da se divlja patka utopi?  (Posjeta: 7292 vremena)

Offline KOBI

• K 2000
Odg: Da li je moguće da se divlja patka utopi?
« Odgovori #15 u: 02. 11. 2008. 12:16:13 »
 hao hao hao hao hao hao
Hhehe da bar pacije noge...
mislio sam na svoje.prsti se zalede u cizmama mogo bi ih nozem rezat da i ne osjetis,a vilica (brada) se ukoci od hladnoce kao da te mozdani strefio pa ne mozes vise normalno pricat  hao hao
To je doba kad Sava uz obalu pocne ledit  zim al tada i jest merak  d7
to se desi kad je temp. danima prilicno ispod nule.
Kad se zaledis onda bjezi   :smil4226ce1d491b5: sto blize zeni to bolje  hao

Offline SEJFO

• K 2000
  • MAGNUM LEGENDA
« Odgovori #16 u: 02. 11. 2008. 18:28:32 »
 Pozdrav!!
obzirom da ja nisam nikad imao priliku loviti patke (ima na uni al to nije naše lovište) postoji li teoretska šansa da  npr. patka zanoći u ševaru pa joj se u toku noći zamrznu noge( mislim u ledenu ploču) i onda je uhvatiš bez pucanja. z10
NE SLIJEDITE ME I JA SAM IZGUBLJEN!!!

Offline magwin

• Global Moderator
  • K 3000
  • smatraju nemogućim ono što nisu probali
« Odgovori #17 u: 02. 11. 2008. 19:49:54 »
Ma ledu one uteku trebao bi napraviti to sa brzosušećim gipsom.ako mokrih nogu sleti u plohu koju si začinio gipsom imati ćeš više šanse za odstrel i neće ti uteći.i poslije samo odsječeš noge ref

Offline KOBI

• K 2000
« Odgovori #18 u: 02. 11. 2008. 20:06:30 »
Pozdrav!!
obzirom da ja nisam nikad imao priliku loviti patke (ima na uni al to nije naše lovište) postoji li teoretska šansa da  npr. patka zanoći u ševaru pa joj se u toku noći zamrznu noge( mislim u ledenu ploču) i onda je uhvatiš bez pucanja. z10
just just just Sejfo, ova tvoja teorija može također biti jedan od razloga utapljanja pataka.
Kako se to kaže ova tvoja teorija "drži vodu"

Naime, preko noći se pačije noge zalede i ostanu fiksirane u ledu. Preko dana počne kiša i ogromne količine padalina uzrokuju podizanje razine vode u rijeci tj. i do 40-50 cm iznad leda. Kako se led ne stigne otopiti tako brzo voda pređe patkama iznad glave i one se utope.  teaa

Moguca je i ta pojava samo ne znam koji bi bio gust fatati ju zivu.radije ju oslobodit a za corbu ulovit  d7 puskom

Offline Nikola

• K 1000
    • LD "JELEN" Divuša
« Odgovori #19 u: 02. 11. 2008. 20:20:00 »
Pozdrav!!
just just just Sejfo, ova tvoja teorija može također biti jedan od razloga utapljanja pataka.

Naime, preko noći se pačije noge zalede i ostanu fiksirane u ledu. Preko dana počne kiša i ogromne količine padalina uzrokuju podizanje razine vode u rijeci tj. i do 40-50 cm iznad leda. Kako se led ne stigne otopiti tako brzo voda pređe patkama iznad glave i one se utope.  teaa

Moguca je i ta pojava samo ne znam koji bi bio gust fatati ju zivu.radije ju oslobodit a za corbu ulovit  d7 puskom

Pošto su Mawerick i Sejfo uzeli udjel u ovoj temi .. adminu ne preostaje ništa drugo nego da je smjesti na pravo mjesto.. u ZAFRKANCIJE...

Offline medicus

• K 500
  • A cane non magno saepe tenetur aper.
    • http://piceapungens.com/
« Odgovori #20 u: 02. 11. 2008. 20:34:18 »
Da li je moguce da se divlja patka utopi?
A da to nije uzrokovano zapetljavanjem u ribarske mreze ili nesto slicno.
Znaci da se samo od sebe utopi u vodi i ako jest zasto se to dogodi?

Evo i odgovora na ovo pitanje.
Ja sam slucajno naisao na tu zanimljivost a iskreno do skora ju nisam znao(a vidim niti drugi na forumu).

Evo citiram dvije recenice iz jednog texta o patkama.

Opasnost za preživljavanje u toku zime je pojava zaleđivanja vodenih površina te smanjena mogućnost pronalaska hrane. Patke su podložne botulizmu koji utiče na njihov nervni sistem i koordinaciju pokreta, te se dešava da se patke zaista utope.

BOTULIZAM je ta pojava zbog koje patke izgube orjentaciju i vjerovatno ostanu predugo pod vodom trazeci hranu i utope se.

Posto ja prvi puta cujem za tu pojavu i za taj naziv malo sam prikupljao informacije sta je zapravo to BOTULIZAM i na kraju sam nasao i definiciju istoga:
 Definicija
Botulizam je otrovanje hranom u kojoj se nalazi egzotoksin (neurotoksin) koji izlučuje Clostridium botulinum.

znaci zakljucak je da se patka zatruje takvom hranom u kojoj se nalazi egzotoksin koji utice na orjentaciju i vrsi napad na misice oboljele jedinke.

pozdrav

Prvi puta čujem da patka ugiba od botulizma,može li neki link na tu temu

Da se malo nadovežem,spomenuta bakterija je anaerobna,znači ona voli sredinu u kojoj nema kisika u dovoljnoj mjeri,te tamo stvara toksine od kojih su neki opasni za čovjeka,često se oboljeva od konzervi koje su hermetički zatvorene a sadrže uzročnika,a interesantan je podatak da se zna pojaviti u oboljenje ljudi koji su jeli pršut teaa

Zaključak:ne jesti pršut,konzerviranu hranu i utopljene patke(ovo zadnje je mala šala) ;D

sor offtopičarima na offtopic-u-ako me razumiju
« Zadnja izmjena: 02. 11. 2008. 20:37:02 od medicus »

Offline magwin

• Global Moderator
  • K 3000
  • smatraju nemogućim ono što nisu probali
« Odgovori #21 u: 02. 11. 2008. 20:40:59 »
Pozdrav!!

Pošto su Mawerick i Sejfo uzeli udjel u ovoj temi .. adminu ne preostaje ništa drugo nego da je smjesti na pravo mjesto.. u ZAFRKANCIJE...

Pa i ja tu sudjelujem i netreba to prebacivati nego jednostavno-obrisati d13

Offline Harry P.

• K 2000
« Odgovori #22 u: 02. 11. 2008. 20:48:40 »
 admin budi volja tvoja.

Offline KOBI

• K 2000
« Odgovori #23 u: 02. 11. 2008. 21:27:57 »
Da li je moguce da se divlja patka utopi?
A da to nije uzrokovano zapetljavanjem u ribarske mreze ili nesto slicno.
Znaci da se samo od sebe utopi u vodi i ako jest zasto se to dogodi?

Evo i odgovora na ovo pitanje.
Ja sam slucajno naisao na tu zanimljivost a iskreno do skora ju nisam znao(a vidim niti drugi na forumu).

Evo citiram dvije recenice iz jednog texta o patkama.

Opasnost za preživljavanje u toku zime je pojava zaleđivanja vodenih površina te smanjena mogućnost pronalaska hrane. Patke su podložne botulizmu koji utiče na njihov nervni sistem i koordinaciju pokreta, te se dešava da se patke zaista utope.

BOTULIZAM je ta pojava zbog koje patke izgube orjentaciju i vjerovatno ostanu predugo pod vodom trazeci hranu i utope se.

Posto ja prvi puta cujem za tu pojavu i za taj naziv malo sam prikupljao informacije sta je zapravo to BOTULIZAM i na kraju sam nasao i definiciju istoga:
 Definicija
Botulizam je otrovanje hranom u kojoj se nalazi egzotoksin (neurotoksin) koji izlučuje Clostridium botulinum.

znaci zakljucak je da se patka zatruje takvom hranom u kojoj se nalazi egzotoksin koji utice na orjentaciju i vrsi napad na misice oboljele jedinke.

pozdrav

Prvi puta čujem da patka ugiba od botulizma,može li neki link na tu temu

Da se malo nadovežem,spomenuta bakterija je anaerobna,znači ona voli sredinu u kojoj nema kisika u dovoljnoj mjeri,te tamo stvara toksine od kojih su neki opasni za čovjeka,često se oboljeva od konzervi koje su hermetički zatvorene a sadrže uzročnika,a interesantan je podatak da se zna pojaviti u oboljenje ljudi koji su jeli pršut teaa

Zaključak:ne jesti pršut,konzerviranu hranu i utopljene patke(ovo zadnje je mala šala) ;D

sor offtopičarima na offtopic-u-ako me razumiju

evo ovdje sam to procitao:
http://www.srndac-visoko.co.ba/patka.htm

ako oni grijese grijesim i ja.
drugi pasus po redu.

Offline SEJFO

• K 2000
  • MAGNUM LEGENDA
« Odgovori #24 u: 02. 11. 2008. 21:29:23 »

Slažem se da se il prebaci il briše al ko bude to radio molio bih  ga da pročita postove prije nego obriše ima tu dosta poučnih stvari!!! ;) ;D ;D ;D pic
 Nikola u pravu si samo  nam nedostaje  onaj što sve zna   z4

« Zadnja izmjena: 02. 11. 2008. 23:43:00 od Sejfo »
NE SLIJEDITE ME I JA SAM IZGUBLJEN!!!

Offline KOBI

• K 2000
« Odgovori #25 u: 02. 11. 2008. 21:31:27 »
A ovdje sam se dodatno educirao:
http://www.medicina.hr/clanci/botulizam.htm

I ne znam zasto tema da ide u zafrkancije to nema smisla.neka moderator sklone postove za koje smatra da su zajebancija i van teme jer sama tema nema veze sa zafrkancijama jer je krajnje i usko vezana za divljac.
« Zadnja izmjena: 02. 11. 2008. 21:38:40 od Kobasan »

Offline medicus

• K 500
  • A cane non magno saepe tenetur aper.
    • http://piceapungens.com/
« Odgovori #26 u: 02. 11. 2008. 21:36:53 »
Citat:

drugi pasus po redu.

me nemoj me krivo shvatiti,ne kažem da nije istina,čak štoviše, ima logike

Offline Lovac

• Administrator
  • K 2000
    • KUHADA
« Odgovori #27 u: 02. 11. 2008. 22:55:57 »
a recite još koju pametnu o ovoj temi, kasnije ćemo pobrisati zezancije...  d13

Offline KOBI

• K 2000
« Odgovori #28 u: 02. 11. 2008. 23:00:03 »
Citat:

drugi pasus po redu.

me nemoj me krivo shvatiti,ne kažem da nije istina,čak štoviše, ima logike

Razumijemo se kolega  d4

Ja sam skuzio da je ta pojava cesca kod ljudi ali eto vidis i kod pataka se desi.
pozdrav

Offline HS-2000

• K 1000
  • Živim,lovim i uživam...
    • 0000000
« Odgovori #29 u: 03. 11. 2008. 20:51:31 »
gospodo lovci stvarno ste zabavni i ima te dobrih komentara i smisla na zezanciju. dobri su vam ovi mali igrači ref
Odavno smo graničari stari!!!!