Lp!
Sunce je sijalo i bio je baš divan dan, kraj listopada. Bio malo ran, tako da sam sjedio i čekao Tovariša da dođeta po mene. Ropot kola najavio je uskorajšne snidenje. Stisk ruka i Prijateljski zagrljaj, Dragan je još uvjek takav kakav je bio. Debata i priča kako je bilo, kako jih Gamsi nadmudrili. Malo sam se zasmijao, pa kazao:" To ti je Lojz samo malo nove terene pokazao, a sad sam došao ja i danas če Gams padnuti!" Normalno Gago mi nije vjerovao i se samo malo nasmehnu...al kad imam dobar osječaj, tada se uvjek lov konča sa pljenom...
Prvo smo išli, da pogledamo jednu novu posjeku...
...al bila prazna, a bio je divan razgled...
Onda dalje...
...lagano smo došli do snjega, al ovdje se otvorila pokrajina ko iz priče...snjeg, sunce, drevesa, da se oko orosi i srce zaigra...
Put smo nastavili po grebenu, sa lijeve očekivali smo Gamse...lagano korak za korakom...
...došli smo u Javorše. Ovdje bi Dragan kmalu skrenio ljevo, al ga je Lojz pravo vreme upozorio. Ova fotka je snimljena nekoliko minuta prije susreta sa Gamsi...
Gora bila milostna i Bogovi naklonili Draganu Gamsa kozla...precizan hitac i Gams je pao u vatri, popeljao se po snjegu i samo krvava crta je govorila šta se je tamo pre nekoliko trenutka djesilo... Ura je bila 15.55... Lovac je išao sam po svog Gamsa. Lojz i ja pripalila cigare i čekala... Juhuhuhu se razleglo iz strmine i znala sva, da je kod njega, još nekoliko trenutka i vidiva ga...
Gams je na grebenu i sljedi prastar ritual izkaz poslednjog poštovanja divjači i čestitka Lovcu...
Fotografisanje, čiščenje, vezanje u rudsak i povratak u dolinu...
...nekako tako si je sve sledilo, na povratku vidjeli dva srnjaka, jedan več bez rogova, staro matoro grlo, a drugi još sa njima, možda tri godine star... Pa kako je več Dragan zapisao, sreli i mladu košutu sa malim teletom ženskog spola, kojeg sam ob 17.50 uplenio sa svoju "Zvestu" .270win. Bila košutka, sčiščena, sa glavom i nogama, težka samo 25 kilograma.
Nastanjeni bili u lovačkoj kuči pod Štegovnikom, prava divjina, gdje nema ni radijskog signala ili nedaj bože kakav mobitel...mir prvinske Prirode...
Bila onda debata u ranu zoru, sve je bilo treba pokomentirati, podoživjeti, detajle lova i svega, pa i lovačke priče, svega i svašta...a naravno klopa za bogove, ova mangolica istinito je nešto vrhunskog...
Tako se vršio ovogodišnji Draganov lov kod nas na Gorenjskem, u pravom biseru Gorenjske, u pokrajini gdje uistini priče ožive... Nadam se dragi Prijatelju, da se naslednej godine opet sretneva i opet okupno loviva Gamsa i da se opet vesliva Tvog uspjeha... Hvala ti, da si bio gost kod nas!
Lovski zdravo
Janez L