Pravimo pauzu u podne izmedju dva pirsa. U medjuvremenu stigao je i jedan jako poznati i simpaticni lik sa naseg Foruma. Samo polako, uskoro ce te ga ugledati.
Prepricavamo dogadjaje, covek kaze ma Dragane polako sada sam ja tu i kada ti ja kazem da ces ga imati, imaces ga
.
Mislim se u sebi, druze moj iz tvojih usta u bozije usi.
Na slici u popodnevnom pirsu vas i moj poznanik.
Lagano pirsujemo i onda kada hoce ono hoce! Idemo vencom planine,relativno lakom stazom, na jednom mestu hteo sam da nbacim pogled dole ali vodic u poslednjem momentu sprecio. Nemoj ako su tu poplasices ih a i nemas dovoljno mesta za dobro osmatranje ili eventuelni pucanj! Imao je pravo produzavamo dalje, stizemo na mnogo bolji polozaj, vodic napred ja iza i na kraju moj licni fotograf. Vodic nije spazio ono sto ja jesam, niz strminu sa leve strane dve crne(tamne) senke sevaju izmedju drveca. Upozorio sam ga na divljac, vodic brzo uzima dvogled i posle samo par sekundi rece, svejedno koji od ova dva stane pucaj. Brzo podizem Steyra u zgib ramena i trazim oslonac pored najblizeg drveta. Prvi komad zastaje na nekih 70-80 metara, samo sekund ga deli izmedju zivota i smrti i kuglica pada na zivot, pravi pokret i odlazi iz drveta-stene. Drugi primerak prati prvog ali zastaje na istom mestu i kosta ga zivota.
proloma se pucanj iz starog Steyra i donosi brzu smrt i odlazak na onaj svet!Reakcija na pogodak i pucanj postaju jedna celina. i za sebe cujem povim mog druga-kolege sa Foruma Weidmannsheil Drahgan. U meni nagla promena, promena olaksanja. Nas kolega sa Foruma kroz dvogled je ugledao crvenilo na snegu i kaze imas.
Na sto ovo crvenilo sluti???
Vodic zeli poci dole da izvuce divljac nagore. Ja kazem odlucno NE: Sedi covece i zapali jednu a ja cu dole barem da dozivim i zavredim sve do kraja kako lici. A kako mi je bilo pri izvlacenju ulova to ce dokumentovati fotkama nas i vas Forumas JL.
I konacno evo ga njegovo velicanstvo Gamsov Kozel!!!
Poslednja pocast ulovu i ovom cenjenom trofeju.
Hvala svim Bogovima gore, koji stite Lovce i Lov i hvala svima onima koji su bili u tom trenutku kraj mene
!
I konacno ja u pravom svetlu
.