To su ptice samo za fotografiranje- mislim na ovu ljepoticu.
Koliko lovaca u HR ili toj regiji lovi sa pticama ?
Mislim da to ne prelazi postotak od 1 %
Sve je to ljepo i interesantno samo neizvedivo u našim podnebljima
gdje su lovački običaji neusporedivo drugačiji.
To je ljubav i strast prema jednom neobičnom načinu lova za naša podneblja.
Samo vas pitam koliko vaših prijatelja lovaca ima jastreba ili sokola kojeg koristi u lovu ?
I ja osobno bi želio loviti na taj način ali mi je to prekomplicirano ,jer mi je lov samo hobi,
a posao mi oduzima previše vremena. to je samo za one prebogate i one koji imaju previše slobodnog vremena.
jer briga o ptici je daleko veća nego briga o lovačkom peseku.
U mojoj matičnoj udruzi, kad bi se lovac pojavio u Nedeljnom lovu sa jastrebom na ruci bio bi
ismijan i mnogi bi rekli da je prolupal. Treba proći još puno vremena da to
kod nas bude normalno, prije če saživjeti istospolni brakovi u HR, nego lov sa pticama, za sada je to više iz interesa nego iz ljubavi.
Danas je lov skupi sport i svakim danom će biti sve skuplji i naravno da pojedinci žele iz toga izvući financijsku korist,
što je i normalno, ali oni samim time prestaju biti lovci rekreativci , već lov gledaju kroz dobit i biznis.
Još jednom napominjem da je lov sa pticama jako interesantan i zanimljiv i neobičan za naše podneblje i podržavam sve one lovce rekreativce koji žele loviti sa pticama a sve one koji u tome vide zaradu naravno da ne podržavam jer sam lovac rekreativac.
Ako želim kupiti dobru pušku , kupujem ju u trgovini, gdje vlasnik nemora biti lovac,
isto je i sa pticom.