Prroba se oružje , a ne lovac !
Ja imam kolega koji su kupili PPU ranih devedesetih , dođu na streljanu , pogode siluetu srnjaka i nema sretnijih od njih . To što do iduće godine ne uzmu pušku u ruku , njih ne opterećuje. Sukladno našem pravilnku dobiti će za Božić malo mesa ,društveni kalendar , majcu s logom društva i opet ću se vidjeti s njima na godinu kada će imati oružje u ruci.
Da se vratim na bitak ! Loš strijelac s dobro upucanom puškom , daleko je bolji od "majstora " čija puška nosi kojekuda !
Kod nas sa ovim sistemomse testira i lovac i oruzje. Kao prvo, lovac se "natjera" da minimalno dva puta izadje na streljanu jer ne moze isti dan odprasit 30 kom, vec po 15 kom...naravno vecina producenata pakuje po 20 kom, tako da se izpuca 20 + kom metaka....sto je dobro i za lovca i za oruzje! Eventualni kvarovi i rasklimane montaze se tim i odkriju i lovac je primoran da to sanira i sredi, ergo opet mora na streljanu da proba, sto opet znaci da puca = "trenira".
Nakon tog svega, opet treba u krug 5 kom iz tog oruzja kojeg ce koristit ispaliti u vitalnu zonu da pokaze komisiji da umije. E sad, ako pod kontroliranim uvjetima nije to u stanju, naravno bez pomagala, kak ce onda u lovu gdje ga vecinom adrenalin dere i sve ostalo sto zna utjecati na sposobnost upucivanja jednog hitca koji ce odstreliti tu divljac humano. Ako lovi sa 3 ili vise karabina sa svakim tim isto po 5kom...znaci, opet puca, sto je pozeljno. Prosjecni lovac koji nije nikako zainterisiran za streljanu
mora kroz ovo ako misli lovit te godine karabinom i nema cile mile....
A po meni je los stjijelac los lovac, a jos losiji lovac koji ne zna kak mu puska ide ili dali mu je i ispravna