Evo malo copy/paste

Gore ste spominjali dvije pojave Albinizam i Leucizam, a na fotkma sam viđao i crne jedinke onosno prisutan Malanizam (od grčke riječi za "obojen crno")

Albino/Leucistic/Melanistic
ALBINO - A person or animal lacking normal pigmentation, the skin and hair are abnormally white or milky, the eyes have a pink or blue iris and a deep-red pupil.
LEUCISM - a whitish colouration but with normal eyes found in nature.
MELANISTIC - Having a high amount of black coloration.
U nauci albinizam je nedostatak CRNOG pigmenta (melanin), dok su svi ostali pigmeti prisutni. Sama rec albinizam potice iz "alba" sto znaci beo. Tamo gde je crna boja, gde su locirani melanociti, kod albinizma je cisto bela (ima i izuzetaka, to su posebni tipovi albinizma). Ne moze nedostatak crvenog pigmenta eritrina (eritros-crveno) da da albino primerak gde ima postojanje crnog pigmenta, to nije albinizam to je aneritrizam. U sustini albinizam je poremecaj metabolima aminokiseline tirozin i zato nema produkciju krajnjeg produkta melanin koji se deponira u melaninske celije koje se nazivaju melanocite. Ovaj problem je genetska mana koja se nasledjuje recesivno i nema nikakve veze sa ostalim pigmentima, tako da u zavisnosti dali oni postoje ili ne dobijaju se i druge mane koje mi nazivamo morfove.Takav je morf snow. To je u stvari albino (poremecaj sinteze melanina) gde ima jos jedan poremecaj, a to je nedostatak eritrina. Kod morfova snow zuti pigment je prisutan i on moze da se vidi kod odraslih primeraka kad ga dobiju, na primer kod kukuruzne zmije. Albinizam je opsti pojam NEDOSTATKA CRNOG PIGMENTA MELANINA i on se deli na vise tipova, tako imamo na primer, amelanisticne (potpuni nedostatak melanina, prvi tip albinizma), koje nazivamo albino, ali imamo i drugi tip albinizma kod zmija, a to je hipomelanizam, znaci ovde imamo stvaranja (sinteze melanina), ali ne dovoljno, ne u normalnim kolicinama.....
Kad imamo potpuni nedostatak pigmenta iskljucivo u KOZI (znaci nema nikakve boje) onda to je leucizam (leucos-beo). Potencirao sam u kozi, jer kod leucisticne primerke pupile ili zenice su uvek crne. Kad sretnete, leucisticnu zmiju sa crvenim ocima, onda kod nje osim leucizma ima i albinizam.