Autor Tema: strah od divljači  (Posjeta: 4018 vremena)

Offline samoja

• K
  • *
strah od divljači
« u: 09. 10. 2011. 17:26:55 »
Pozdrav,

Imam 24 godine i dugo se bavim prirodom, od organskog uzgoja hrane, planinarenja, alpinizma, fotografijom, itd...želim reći da imam doticaja sa prirodom i da nisam jučer došao sa betona.
U zadnje vrijeme me dosta muči moj strah od divljači, tipa da nisam opušten kad sam sam i imam feel da će me nešto fizički napasti. Uglavnom svinja jer ovdje medvjeda nema, bar ne kuda se krećem ( učka , živim u rijeci). Odakle potječe moj strah, ne mogu dokučiti. Možda od priča roditelja „pojest će te, izgulit će te do kičme, probost će ti nogu...“. ogromna mi je želja strah rješiti i krenuti mirnim stopama u šumu..sam!
Danas sam bio na jednoj čeki i nisam bio opušten. Velika mi je također želja otić u fotolov, al problem je ako divljač dođe, kako sić dolje kad znam da su tu negdje recimo svinje (koje jako želim vidjeti):D!

Čitam ovaj forum, ljudi se ne boje i uživaju!

Može savjet?

Tnx!

Offline Zoran

• K 100
  • **
Odg: strah od divljači
« Odgovori #1 u: 09. 10. 2011. 17:49:31 »
ajde od nečeg moras umrjet od divljaci ili srcanog, kad si krepan svejedno ti!!!
i tako da ti je bezveze taj strah...

ali ima tih više koje se boje,, nisi jedni ti si hrabar pa priznas svoju strah!  zagi

Offline samoja

• K
  • *
« Odgovori #2 u: 09. 10. 2011. 17:57:07 »
strah je prirodna komponenta osobnosti samo što ja to želim srušiti i krenuti još dublje u duh prirode:) postati sudionikom, a ne tek promatračem:)

Offline grga33

• K 1000
« Odgovori #3 u: 09. 10. 2011. 19:51:33 »
a taj problem ćeš morati kod kompetetnijih osoba od nas lovaca, razgovor sa psihologom bi mogao riješiti problem sretno

Offline samoja

• K
  • *
« Odgovori #4 u: 09. 10. 2011. 21:22:52 »
mislim da bi par konstatacija o ponašanju životinja u blizini čovjeka pomoglo.

npr ako idem u fotolov, kako se ponašaju životuinje nakon pljeskanja- obavijesti da smo tu i da želimo ići kući. koliko daleko pobjegnu i što u slučaju susreta na putu do doma?

Offline Macak

• K 1000
« Odgovori #5 u: 09. 10. 2011. 21:36:55 »
Da probas sa terapiom zvanom lov?
Polozis lovacki ispit, nabavis karabin, uclanis se u drustvo gdje se lovi DS i tako u lovovim ljecis od straha  8)

Offline sile

• K 1000
« Odgovori #6 u: 09. 10. 2011. 21:45:18 »
svinje su idealan izbor ako se želiš riješiti nečega ili nekoga...pojedu definitivno sve !!
dakle..ne treba ih se bojati ukoliko te ne napadnu  teaa

Offline HERCEGOVAC

• K 100
  • **
« Odgovori #7 u: 09. 10. 2011. 21:59:48 »
Samo neka ti je jasno svaka zivotinja bjezi od covjeka ako ga na vrijeme opazi, zato budi uvjek glasan kad hodas i nebojse u suprotnom ce te   dois rostilj

Offline KOBI

• K 2000
« Odgovori #8 u: 09. 10. 2011. 22:03:17 »
Da probas sa terapiom zvanom lov?
Onda takav covjek sjedne na ceku sa puskom u ruci  tsd
Na kraju,citamo u novinama crnu hroniku a necije ime zavrsi na banderi  ;)
Medvjeda nemas u lovistu,divlje svinje se eventualno mozes bojat ako je ranjena,sve ostalo je bezopasno osim ponekih zmija otrovnica.
« Zadnja izmjena: 09. 10. 2011. 22:05:11 od KOBI »

Offline fazan

• Moderator
  • K 3000
  • Živim da lovim
« Odgovori #9 u: 09. 10. 2011. 22:03:53 »
Što kaže sanjarica :
DIVLJA SVINJA
Neprijatan doživljaj, strah
DIVLJAČ
Vidjeti: putovanje; loviti: mala ljubavna avantura; nekome: nesreća
DIVLJE GUSKE
Manji gubitak
DIVLJE ŽIVOTINJE
U kavezu: jači si od tvojih protivnika, ljubavne pobjede.
Kolege, zapamtite boldani tekst , jer što sam stariji sve je više istine iz sanjarice.
Hrvatske Domovine Sin.

Offline almir

• K 500
« Odgovori #10 u: 09. 10. 2011. 22:14:47 »
Što kaže sanjarica :
DIVLJA SVINJA
Neprijatan doživljaj, strah
DIVLJAČ
Vidjeti: putovanje; loviti: mala ljubavna avantura; nekome: nesreća
DIVLJE GUSKE
Manji gubitak
DIVLJE ŽIVOTINJE
U kavezu: jači si od tvojih protivnika, ljubavne pobjede.
Kolege, zapamtite boldani tekst , jer što sam stariji sve je više istine iz sanjarice.
Fazan od danas simoj duhovni vođa  teaa
Ja kad sanjam štreku odem na čeku.... koji kreten uf

Offline .44 ML

• K 100
  • **
« Odgovori #11 u: 09. 10. 2011. 22:18:11 »
Kolega Samoja,
da divljač napada ljude u šumi, onda bi pisalo svaki dan u crnoj kronici s obzirom koliko ljudi svakodnevno odlazi iz različitih razloga u prirodu (rad, izleti, lov, planinarenje i sl.). Trik je u tome da divljač prođe pokraj tebe a da ti to i ne shvatiš. Inače životinje se boje ljudi i maksimalno ih izbjegavaju.  :bunny:

primjer 1: lovac čeka vepra na čeki nekoliko večeri ali njega nikako (jer ga je osjetio), no jednu večer ne bude na čeki a vepar sve pojeo i prevrnuo,

primjer 2: vuk u selu udavio psa na lancu, nakon par dana udavio magarca a nakon toga u sred bijela dana udavio 7 koza i nitko ga nije uspio vidjeti.

Ja ti ljeti po noći odem u šumu goloruk (bez ikakvog naoružanja) i pustim psa i guštam ga slušati dok goni, kasnije lijepo zaspim, puno je ugodnije nego se u kući znojiti u krevetu (iako ima i divljih svinja, vukova, lisica, jazavaca i dr. d. životinja). Nadam se da će ti ovo pomoći da situaciju sagledaš iz drugog kuta.
Straha se čovjek najbolje riješava ako se suoči s njim.
Pozdrav

Offline samoja

• K
  • *
« Odgovori #12 u: 10. 10. 2011. 15:18:53 »
puuno vam hvala, zapravo sam htio čut iskustva i činjenice:)
strah očito vučem iz prošlosti ali koliko god kopao po sebi, traga nemam otkud to vučem...

što se lovatiče...ama baš nikako, nebih to nikad mogao! volim divljač ali me rastužuje činjenica da 80% pucanja završi ranjavanjem. ako sam u krivu ispravite me!

kupio kukuruz, danas idem bez psa pokusat mada sumnjam. pas je dobrica, služi mi kao zvono z30.
posut ću kilo dvije kukuruza ispod uvijek praznog hidrofora i možda malo vode odnijet parlitara napravit blato. čitao sam da to vole:)
i tako pardana za redom, u sub bih sa kolegom rano ujutro trebaoići sa fotićem:)))

imam neke kisele rajčice, meksička sorta, koje su počele trunuti. mogu i to bacit? stari kruh?

i još mi recite, čitao sam negdje da se ukopavau zemlju kukuruz usmrđen u vodi...kako šta.??

HVALA PUNO! ful ih želim sresti, naravno kad sam ja na visokom i sigurnom :pferd:

Offline samoja

• K
  • *
« Odgovori #13 u: 10. 10. 2011. 15:19:31 »
i još pitanje: ako sam glasan dok idem prema čeki, a imam 20ak min od ceste....da li ćeživotinje kasnije doći?

Offline Deno

• K 100
  • **
« Odgovori #14 u: 10. 10. 2011. 20:08:07 »
Probaj što tiše hodati i da ti grancice ne pucaju pod nogama kad hodas..prije će ti svinje doći kasno navečer nego ce biti tamo ujutro a mozda i hoće to se nikad nezna..a mogu te osjetiti jedino ako su ti jako blizu i ako nisi na visokom mjestu kao sto je čeka..sretno..
Ljubi svoju zemlju,na njoj ti sagradi dom i brani je krvlju svojom povezan si s njom.