Autor Tema: životinje zimi  (Posjeta: 5360 vremena)

Offline osbourne

• K
  • *
životinje zimi
« u: 08. 11. 2007. 16:40:28 »
bok, novi sam na ovom forumu te se unaprijed ispričavam ako sam temu stavio na krivo mjesto.
radi se o tome da želim napraviti hranilice za srne i ptice za zimu, iz dva razloga: da im pomognem i da uživam u njima!
e sad postavljaju se pitanja gdje postaviti te hranilice i kako ih napravitič
za srne bih napravio na 4 noge sa krovičem, za sijeno!
a za ptice..ne znam da li da kupim loj i istopim ga u bocu (okrenuta boca koja visi za grlo, koja je prerezana i sa donje strane istopljen loj) ili da se igram sjemenkama.

za srne bih napravio i čeku gdje mogu sjesti i fotografirati ih. koliko otprilike treba čekati da doču ili je to čista slučajnost ako se pojaveč da li im ponuditi samo sijeno ili treba i soli i kukuruza o ovome ništa ne znam jer nikad nisam išao s lovcima u šumu niti imao iskustva. na kojoj udaljenosti napraviti čekuč
što ako se pojave nepoželjne životinje kao svinje, kako se ponašatič
živim ispod čičarije.
unaprijed hvala

Offline john deere

• K 500
Odg: životinje zimi
« Odgovori #1 u: 08. 11. 2007. 20:41:23 »
moj savjet bi ti bio da se javis lokalnom lovačkom drustvu iliti udruzi i kazes im sto bi htio napravit. jer ovo sto ti hoces napravit na svoju ruku u lovistu u kojem nisi član nije dozvoljeno i mozes upast u velike probleme. vjerujem da ce ti izaci u susret ako se radi samo o fotografiranju.
As I walk through the valley of the shadow of death, I fear no one, for I am the meanest motherfucker in the valley!

Offline nazime

• K 1000
  • Vodu za nikim, vino za nekim, rakiju za svakim
« Odgovori #2 u: 08. 11. 2007. 21:01:22 »
moj savjet bi ti bio da se javis lokalnom lovačkom drustvu iliti udruzi i kazes im sto bi htio napravit. jer ovo sto ti hoces napravit na svoju ruku u lovistu u kojem nisi član nije dozvoljeno i mozes upast u velike probleme. vjerujem da ce ti izaci u susret ako se radi samo o fotografiranju.

Uvijek se piše u stilu, u lovištu ne smiješ ovo i ono, pitaj u lokalnoj udruzi itd.
Slažem se s tim ako sve to ne radiš na svojoj zemlji več na državnoj, ali što ako čovjek to radi na SVOJOJ zemlji, a ima npr. 10ha zemlje u komaduč

Offline john deere

• K 500
« Odgovori #3 u: 08. 11. 2007. 21:23:57 »

Uvijek se piše u stilu, u lovištu ne smiješ ovo i ono, pitaj u lokalnoj udruzi itd.
Slažem se s tim ako sve to ne radiš na svojoj zemlji več na državnoj, ali što ako čovjek to radi na SVOJOJ zemlji, a ima npr. 10ha zemlje u komaduč

onda ti daj čovjeku drugi savjet. ako najebe, nek se obrati tebi!
ja nisam rekao sto smije, a sto ne nego preporucio da im se javi. na svojoj zemlji on ima pravo radit sto hoce ako nema veze sa hvatanjem i lovom divljači, kao sto je vec rečeno tu na forumu pravo vlasništva je jače od zakupa!
As I walk through the valley of the shadow of death, I fear no one, for I am the meanest motherfucker in the valley!

Offline nazime

• K 1000
« Odgovori #4 u: 08. 11. 2007. 22:30:17 »

onda ti daj čovjeku drugi savjet. ako najebe, nek se obrati tebi!
ja nisam rekao sto smije, a sto ne nego preporucio da im se javi. na svojoj zemlji on ima pravo radit sto hoce ako nema veze sa hvatanjem i lovom divljači, kao sto je vec rečeno tu na forumu pravo vlasništva je jače od zakupa!

U potpunosti se slažem s tobom da bi bilo u redu da se javi lokalnom LD i obavijesti ih o svojim namjerama i isto tako se slažem s tim da je pravo vlasništva jače od zakupa.

Moje mišljenje je da na svojoj zemlji, ako ne krši nikakav zakon može sagraditi što god želi i može fotografirati srne i ptice. Osbourne, ako ti se pojave kako si napisao, nepoželjne svinje, ti se okreni da ih ne vidiš :P. Ili i njih možeš fotografirati.

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #5 u: 08. 11. 2007. 23:22:37 »
ma naravno da se radi o isključivo fotografiranju i "pomoči" iako bas i ne trebaju pomoc jer uvijek nesto najdu za jest u ovim krajevima.
zemlju nemam pa sam mislio negdje u šumi! eventualno pitat susjeda za dozvolu! ok, obratit cu se LD. nadam se da nece biti problema, nit imam oruzje nit bi ikad potegnuo okidač na životinju previše ih volim;)!

recite mi koji je "mamac" najbolji!koliko obično čekateč samo čekate ili tu ima magiječ
znam gdje ima čeka u šumi i 50ak m dalje obradiva površina te bi mogao tamo iči da ne pravim ništa. no neznam šta nosit i dal samo sjest i čekat...č
fakat ako doču nepoželjni gosti, ostat miran i čekat da ode ilič
od divljači sreo sam samo srnu pa neznam!

Offline nazime

• K 1000
« Odgovori #6 u: 08. 11. 2007. 23:49:26 »
Najbolje da ništa ne radiš na svoju ruku. Javi se u neko LD i neka te pozovu kad bude neka radna akcija iznošenja hrane i punjenje solišta ili slično, a za nagradu neka te netko provede u obilazak lovišta gdje češ imati prilike "pucati" iz fotiča.

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #7 u: 09. 11. 2007. 00:35:01 »
e i to želim: iči s njima ali da ne ubijaju!
super raspitat cu se gdje im je baza pa cu navratit

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #8 u: 09. 11. 2007. 08:02:17 »
Za ptice objesi špek. Znači kad se pojede panceta ili tak nekaj ostane koža i na njoj nekaj masti. To je super. Objesiš da visi i ptice to same naču. Moje iskustvo!

Offline Nikola

• K 1000
    • LD "JELEN" Divuša
« Odgovori #9 u: 09. 11. 2007. 08:41:11 »
e i to želim: iči s njima ali da ne ubijaju!
super raspitat cu se gdje im je baza pa cu navratit

Lovci ne ubijaju nego odstreljuju, a siguran sam da češ ukoliko se javiš nekom od LD imati dobar prijem i da će ti lovci pokazati mjesto gdje oni prihranjuju i prehranjuju divljač i da češ moči nabaciti par fotki, koje češ naravno podjeliti ovdje s nama na forumu.

Nadam se da si pročitao pravila Foruma i da češ nam se ubrzo predstaviti u podforumu "predstavljanje članova foruma... "

Offline SSG

• K 2000
  • Da je pas čovjekov prijatelj, mišljenje je čovjeka
« Odgovori #10 u: 09. 11. 2007. 09:58:01 »
ma naravno da se radi o isključivo fotografiranju i "pomoči" iako bas i ne trebaju pomoc jer uvijek nesto najdu za jest u ovim krajevima.
zemlju nemam pa sam mislio negdje u šumi! eventualno pitat susjeda za dozvolu! ok, obratit cu se LD. nadam se da nece biti problema, nit imam oruzje nit bi ikad potegnuo okidač na životinju previše ih volim;)!

recite mi koji je "mamac" najbolji!koliko obično čekateč samo čekate ili tu ima magiječ
znam gdje ima čeka u šumi i 50ak m dalje obradiva površina te bi mogao tamo iči da ne pravim ništa. no neznam šta nosit i dal samo sjest i čekat...č
fakat ako doču nepoželjni gosti, ostat miran i čekat da ode ilič
od divljači sreo sam samo srnu pa neznam!

Magija postoji samo u cirkusu.Lovci nisu mačioničari >:(
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #11 u: 09. 11. 2007. 11:13:17 »
evo predstavio sam se.
super za kožinu, treba li je zaštiti od padalina ili nije bedč

Offline draganco

• Moderator
  • K 2000
  • Bez Lova nema zivota!
« Odgovori #12 u: 09. 11. 2007. 15:39:43 »
Obicno u sklopu hranilice ide deo gde se stavlja kukuruz ili zito, to nemoj zaboraviti.  I u blizini je pozeljno i solilo.Sto se tice sena, samo najboljeg kvaliteta i sto sitnije(prava lucerka).
Dobra Kob-Dobar Pogled

>IAAMM<

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #13 u: 09. 11. 2007. 21:22:38 »
nije valjda da dame biraju posebno sijenoč
cuo sam da je ona sol u kolutu jako skupač

Offline Bobi

• K 100
  • **
« Odgovori #14 u: 11. 11. 2007. 18:58:37 »
Ja sam ti otopio loj i pomjesao ga s sjemenkama (proso, psenica, suncokret, zob....) i kada se ohladilo oblikovao neke kugle ili kako god ti odgovara i to malo povezes i objesis, pokazalo se kao izvrsna hrana za ptice zimi...