Autor Tema: životinje zimi  (Posjeta: 5355 vremena)

Offline nazime

• K 1000
  • Vodu za nikim, vino za nekim, rakiju za svakim
Odg: životinje zimi
« Odgovori #15 u: 11. 11. 2007. 19:01:00 »
nije valjda da dame biraju posebno sijenoč
cuo sam da je ona sol u kolutu jako skupač

Sol u kamenu je izmeču 25 i 35 kn.

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #16 u: 13. 11. 2007. 13:55:53 »
gdje je mogu kupiti u rijecič

probat cu s kozom pancete i sa lojem.

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #17 u: 13. 11. 2007. 14:05:42 »
Moj savjet ti je da se zadržiš na hranjenju ptica jer su društva i udruge zadužene za lovnu divljač, a ptice pjevice svakako u njih ne spadaju. Ima zločestih ljudi koji bi te mogli optužiti za neke radnje koje oni rade, ali oni ne zaslužuju da se zovu lovcima. Takvi nama svima daju loš image, a da ne velim da bi neki mogli i tebe zafzkavat jer im neče biti jasno da ti ideš u šumu da uživaš u njoj i njenim stanovnicima. Slikaj i stavi slike na forum, podijeli vičeno s nama.

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #18 u: 13. 11. 2007. 23:24:41 »
hvala na odgovoru.
danas sam odnio jednu kožu od pancete i objesio je na granu, no nisam mogao dulje od pola sata čekati morao sam u grad. nevjerojatno puno ptica ima, nisam očekivao toliko, valjda kad sam se umirio pa su se oslobodile. nisu skuzile hranu dok sma bio tamo , no vidjet cu sutra jer sam je odrezao ravno, pa ako bude izjedena znaci dobroje d4!

recite mi molim vas, stvarno bih želio srne vidjeti i uživati dulje u njima, znam gdje imaju 2 čeke kod nas, pa, kako se to radi, stavite hranu i čekate ilič mislim, zvuči mi nekako..čudno jer se teko moze sjedit i 3 dana, neč

Offline dean

• K 3000
  • *
« Odgovori #19 u: 14. 11. 2007. 09:39:50 »
Javi da li pali fora sa pancetom za ptice. Važno je da je objesiš tako da lasice, kune, mačke i slične životinjice ti to ne odnesu, ipak je namijenjana pticama.
Za srne ti ne mogu pomoč jer njima gospodari društvo-udruga koja je zakupila to lovište. Ako ti je do njih toliko, možeš ih vidjeti i u ZOO-u. Pretpostavljam da nisi lovac pa zato ne kužiš neke stvari ali teoriju možeš naučit iz knjiga, a praksu samo u šumi. Ali rače malo čitaj da znaš o čemu pričaš da ne pitaš čudna pitanja jer ti ljudi neče htjet odgovarat. Mislit da ih zezaš ili da se praviš bedast.

Offline Štef

• K 3000
  • *
« Odgovori #20 u: 14. 11. 2007. 10:20:00 »
Javi da li pali fora sa pancetom za ptice. Važno je da je objesiš tako da lasice, kune, mačke i slične životinjice ti to ne odnesu, ipak je namijenjana pticama.
Za srne ti ne mogu pomoč jer njima gospodari društvo-udruga koja je zakupila to lovište. Ako ti je do njih toliko, možeš ih vidjeti i u ZOO-u. Pretpostavljam da nisi lovac pa zato ne kužiš neke stvari ali teoriju možeš naučit iz knjiga, a praksu samo u šumi. Ali rače malo čitaj da znaš o čemu pričaš da ne pitaš čudna pitanja jer ti ljudi neče htjet odgovarat. Mislit da ih zezaš ili da se praviš bedast.

Najbolje da se malo potrudiš i pronačeš nekog iz lovačkog drušva, vjerujem da će im i tvoja pomoč dobro doči. Sad je i onako period kad se u lovište unosi velika količina hrane pa se priključi lovcima, prijateljima prirode i vidjet češ da mi ne "ubijamo" i nije cilj lova odstrel nego nešto sasvim drugo što se ne može baš samo tako opisati a znam da sad ne bi to mogao i shvatiti.
Homo sum: humani nihil a me alineum puto

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #21 u: 15. 11. 2007. 12:01:13 »
ništa od pancete, čitava je, ili je nisu vidjele ili su nezainteresirane. premjestio sma je pa cemo vidjeti.

Offline dean

• K 3000
  • *
« Odgovori #22 u: 15. 11. 2007. 13:13:40 »
Nemoj je premještat. Pa treba životinjama vremena da je naču. Nestrpljiv si. Daj im vremena!

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #23 u: 20. 11. 2007. 11:28:07 »
našle su pancetu!!! sva je iskljucana i drago mi je. nadam se da cu usopjet uhvatit koju fotku!

Offline dean

• K 3000
  • *
« Odgovori #24 u: 20. 11. 2007. 14:37:08 »
Naravno da su našle! Stisla je zima i malo su se pokrenule. Slikaj i stavi slike da svi vidimo.  d4

Offline osbourne

• K
  • *
« Odgovori #25 u: 22. 11. 2008. 18:43:27 »
evo me opet nakon dugo vremena
koje sjemenke vprice vole jesti da kupim???
suncokret?

Offline SEJFO

• K 2000
  • MAGNUM LEGENDA
« Odgovori #26 u: 22. 11. 2008. 20:14:44 »
 Vole sve sjemenke samo  da znaš da manje ptice jedu manje sjemenke a veće ptice veće jemenke!!!!  Kupiš raznih pa izmješaš!!!!!! ;) ;) ;) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
NE SLIJEDITE ME I JA SAM IZGUBLJEN!!!

Offline FALCON

• K
  • *
« Odgovori #27 u: 23. 11. 2008. 04:09:10 »
evo me opet nakon dugo vremena
koje sjemenke vprice vole jesti da kupim???
suncokret?

Koje ptice nameravas da hranis? Od toga zavisi sta ces im ponuditi.
Na suncokret ce doci neke vrste ptica , neke nece suncokret.

Video sam da pises da stavljas pancetu. Ako vec zelis da im ucinis, primamis za slikanje itd...nemoj im davati zasoljenu pancetu, najbolje ako mozes da nadjes onu slaninchinu, najgoru, sapunjaru, malo nadimljenu i nesoljenu a ako je soljena da to bude minimalno (jer so steti pticama), pa kad dobro zahladni, slanina se smrzne, to obozavaju.
Pretpostavljam da na ovo sto stavljas, suncokret i slanina vidjas najvise raznih vrsta senica i  brgljeza.

imam i neki recept za spremanje hrane za ptice ali to se stavlja samo kad su temp . ispod nule, vidim da je i Bobi pisao o tome.

Dobar si ti, pticama zimi znaci ta mala "pomoc" coveka.
veliki pozdrav....samo se pazi da neko ne pomisli da ih hvatas, nadrlj'o si onda.