Roger
1. Takodjer mislim da je dodatna tezina na tanku dugu cijev, smanjuje titraj cijevi i vrlo lako bi se mogao prosiriti
izbor zrna s kojom ce ta cjev drzati grupu, ili tocku upucavanja. (60 cm je vec duga cijev, obzirom da je danasnji
standard vec 56 cm za uobicajene karabine).
Interesantno razmišljanje, iako ovo nisam siguran jer je težina ove plinske kočnice minimalna.
2. Prigusivac ce umanjiti pucanj, ali ga nece eliminirati kod karabinskog metka.
Ovo mi je poznato ali me interesira trzanje puške i njezina preciznost. Ako se ugradi ova plinska kočnica ne znam
može više koristiti originalni Sauerov prigušivač? Nije mi poznato kakva je preciznost ovog prigušivača i koliko on
uopće smanjuje trzaj puške.
3. Lako je moguce da ce ovakav dodatak, ili plinska kocnica imati slican efekat radi povecanja mase, i bolje kontrole
trzaja.
Smanjenje povratnog trzaja između 30 i 45 posto, ovisno o kalibru je značajna redukcija trzaja.
Ovaj postototak deklarira njemačka tvrtka i ovo je vjerojatno je točno ali bi bi svakako trebalo isprobati.
4. Naravno, teoretski razmisljati, je jedno - treba i isporbati, ali po meni moze samo poboljsati performanse puske.
I po meni je ovo točno.samo ne znam isplati li se sve to raditi ili napraviti novi po mjeri rađenlovački kundak od
kvalitetne orahovine i npr. staviti kvalitetan Pachmayr recoil pads. Ovo je klasičan lovački karabin cal 30-06 i njega
prigušivači ili plinske kočnice udaljuju od klasike i sve više poružnjuju.
Pozdrav Pero.P,