Može i 6.5 CM samo ne pretjerivati sa brzinom i tlakovima. Onda traje.
Sako je optimiziran za teži duži boat tail. Točno ono što mi treba.
Službena je natjecateljska puška, znači vrijedi.
Kod nas Sako prodaje par dućana, barem se tako reklamiraju. Pa pitati može li se naručiti točno određeni model. Ako da, kupujem kod nas.
Ako ne, prvo na MUP raspitati se što sve treba za naručiti iz vana. Onda dalje.
Mene zanima točno određeni model, takav ili nikakav. Vremena za čekanje imam, nisam u žurbi
Kada?
Možda još ove jeseni. Ali volio bih prvo dovršiti teoretski dio do kraja, da ne naučim naknadno nešto što me okrene za 180, u pogledu kalibra, zrna... Kao i pregledati što više tuđih iskustava. Ima ona stara narodna: Pametan uči na greškama, a onaj još pametniji i na tuđim greškama.
Optika za sada Kahles k1050. U igri su još Vortex, S&B i Sightron.
Mount: era-tac adjustable
Muzzle break: Sako.
Vreće sa pijeskom: Caldwell (već ih imam)
Buuble level: BKL, već imam.
Bipod:????? Meni onaj Sakov ne izgleda loše, upravo ona fleksibilnost koju pojedini pljuju, pa kažu da se razvali pod težinom puške, je upravo ono što se meni sviđa. Ne ograničava kretanje u iti jednoj osi. Ali gledam i što se nudi na benchrest tržištu.
Puno je veći problem nabava komponenti za streljivo. Znači veća količina istog LOTa (nakon testiranja). Ovo je sve izvana i na slijepo. U UK imaju dobru ponudu, ali deru cijenama nemilo, tražim dalje.
Barut i kapisle su najveći problem. Ovo nije tek tako naručiti poštom, a ponuda je kod nas limitirana. Možda ima neki dućan voljan naručiti, a možda i nema.
Alat će vjerovatno biti Lee, dostupan i dobro dokumentiran. Thumblere za čišćenje čahura ne mogu koristiti radi buke, gledam sada vrijede li što ovi ultrasonic i gdje nabaviti kemiju.
Recepte za punjenje skidam sa svih strana pa uspoređujem. A malo i sam analiziram kako učim. Više me zanimaju komponente, točna količina se odredi na streljani.
OAL nije nešto poznato. Približno jest, točno u desetu? Treba na streljanu.