- probio si barijeru uspjesno- sta dalje?
- Sve izgleda tako mirno i jednostavno jer je napravljenio kako treba i sa vjestinom i samouvjerenjem koji je dosao od rada i vjezbe. Sad bi trebao objasniti koliko si vjezbao i metaka opalio da dodjes dovde da neki ne misle da si samo glupak koji je slucajno pogodio ili objestan i neodgovoran lovac! Cestitke na uspjehu i uzivaj i dalje!
Sada idemo na veču daljinu, ali puno zavisi od vremena i divljači...
Metaka je bilo izpaljeno stvarno veliko i najviše sam dobio sa punjenjem, jer sada imam ultra precizno streljivo, za kojeg mogu sa Litzovim BC G7 pogodit sa prvim hitcem na puno večju daljinu od 340m. Tako da sam siguran i mi nije bio problem ovo pogodit.
Puno mi znači da ljudi shvate da lov na velikim daljinama nije neetičan, neetičan je oni koji lovi bez da bi bio siguran u svoje naoružanje. A to može bit i na 50m. Ljudi toga ne shvate. Ja sam sigurno jedan put u tjednu na streljani i treniram, a neki idu jednom ljetno i misle da je to to... A treba svako znat da ranjavanje je dio lova i se može desiti tako na 20 kako na 500m i opet smo kod etike, jer može neko gađat na 20 metara i pustit divljač da u mukama pogine, a može neko ranit divljač na 500m i ako napravi sve da bi jo pronašo onda je to to. Ja imam i pasa, tako da u slučaju sumnje o ranjavanju idem odma po njega.