Drago mi je da vam se svidja :).
@deeejan
U pitanju je akrilni metalik lak sa bezbojnim zavrsnim slojem, isti postupak kao za automobile. Prvo nabacen 2k filler (spric kit), obrusen sa smirglom granulacije 2000 i onda lakiran. Lakiranje sam prepustio profesionalcu. Bilo bi previse da opisujem tok radova, bilo je tu svega, od cistog zadovoljstva do očaja i nevidjenih frustracija. Dosta rucnog rada, sigurno 90%, nisam imao povjerenja u lokalne stolare koji su mi vjerovatno mogli pomoci u nekim fazama dok je drvo bilo neobradjeno. Kad bih se ponovo usudio praviti kundak vjerovatno bih koristio pomoc nekih stolarskih strojeva.
@roger, da, u pitanju je tikka T3 Varmint, 308 w.
@cika Pero, preciznost jos nije testirana, cekam podesivi mehanizam za rame, trenutno je na bruniranju.
@magwin, u pravu si, to je onaj isti kundak kojem sam doradio neke stvari i odustao od bajca jer bajcovanjem nisam mogao dobiti zeljenu nijansu. Usput sam primjetio da cu imati problem sa cirkulacijom zraka ispod cijevi jer sam ostavio veoma plitak kanal, a varmint cijev je dosta tanja od pravih takmicarskih cijevi pa sam dodao i ove proreze sa strane.