Upravo za vidjeti pogodke i jest za što sam htio optiku sa većim zoomom.
Možda griješim, ali natjecanja kod nas su metak po metak. Znači opališ, markira se pogodak, idući metak... koliko čitam pravila, npr. Sniper cupa, može se imati spottera. Valjda je onda dozvoljen i nekakav spotting scope. Spominju se i kamere. Ovo ne nalazim u f-class pravilima, osim da netko mora bilježiti rezultat.
K1050 nije jeftina optika, a ne bih je koristio u potpunosti. Bolje onda kupiti optiku koja je univerzalnija (lov, natjecanje...)
Univerzalnu optiku je uvijek lakše prodati od specijalizirane. Ako pogriješim, brže ću korigirati grešku.
Što se tiče LR, teško je u RH opaliti na long range, a da nije natjecanje.
Što se tiče pravila, najbolje bi se bilo uputiti kao gledatelj na jedno od natjecanja, puno to bolje sve sjedne kada se vidi. Zašto već nisam? Jer sam svako natjecanje redovno van RH.
Problem mi je bila ta plinska kočnica za Vrbovec, hvala Roger na prijedlogu. Mislim da će se to dati jednostavno odvidati i zavidati, sada imam i plan B.
Ostalo koliko čitam, bih trebao zadovoljiti.
Može li mala pomoć. Pravilo, mislim F22 za F-Class, kaže da streljivo može biti ručno punjeno, ali po industrijskim standardima. Znači li to da dužina mora biti po CIPu. CIP je standard.
Sniper cup, vidim da sada traži punjenje iz magazina.
PS
Oprosti Gorane, dobro te spamamo. Možda bi bila dobra zasebna tema.