Ukoliko je snijeg toliko visok da se nabije ispod poda tj. pod prednje i zadnje pogonske sklopove automobil se automatski podigne i izgubi dodir sa podlogom tada mu ne pomažu nikakve gume niti lanci. Svaki terenac ide dobro dok auto dobro prijanja na podlogu ma kakva ona bila. Inače Lada Niva je malo prelagana pa se prije odvoji od podloge za razliku od težih terenaca ali usprkos svemu Niva je još uvijek jedan od najboljih lovačkih automobila.
istina je da visoki snjeg znatno pruža otpor ali kad je baš povisok ubodem pajera u spore i jurim u svih pet brzina bez osječaja otpora... najteže mi je iči ponovo po svom prethodnom tragu jer bočne strane guma imaju močne ripne i čim uhvate visoki snjeg izbacuju vozilo iz traga... brzo sam skužio da mi je kroz baš jako duboki snjeg najmudrije svaki put iči po novom snjegu-dakle izbjegavati prethone prtine tj.tragove i nikakvih problema nema....
...ne kužim na čemu je zasnovan taj mit o ladi nivi kao o nekom dobrom terencu !!??
prmjetio sam da su relativno čvrste jer da nisu zasigurno bi popucale kad ih izvlačimo po lovištu iz kojekakvih kaljuga...i što mi se još sviđa kod lade... možeš ju debelo natovarit kukuruzom i onda ju umjesto prikolice odvuči od jednog do drugog hranilišta bez da rasipam kukuruz po pajeru..
..meni za početak kod večine lada niva smeta što ne vidim koga ima u autu jer su im uglavnom stakla zamagljena a preko ljeta je uglavnom u ladi isto kao i u sauni