Autor Tema: Ma kakva lada!?!  (Posjeta: 26479 vremena)

Offline SUMO

• K 1000
Odg: Ma kakva lada!?!
« Odgovori #105 u: 17. 11. 2009. 10:21:51 »
Baki,
a gde sam ja to napisao da je kao mercedes?! Smesni ste mi casna rec ! Lada je radna mazga! Ima 1001 manu, hvalim njenu prohodnost i jevtino odrzavanje. U jednoj od firmi kupili su 9 za potrebe poljoprivrede, dve nisu bile ni za k.c, cak je na jednoj  pukao disk na tocku?!
Ostale i dan danas trpe razne koji se menjaju nekad i dnevno na njima. Dakle desava se.
Vecina vas koji kude Ladu ocigledno nije preterano isla po blatu ili teskim terenima.
I ne zaboravite - da je uz auto bitan i vozac. Pre par godina, na jednom planinskom vencu staje Patrol 96 godiste, (ima neki komplikovan sistem prebacivanja prednje vuce) dakle stade na pola brda, a bilo je snega i leda. Prodjose dve nive LD-a i jedan samuraj. Dolazi lokalni lovac sa golfom 2 1,6, malo dignut i ima odlicne gume. - Izem ti taj Nisan, obraca se vlasniku - i vruuuum vruuum zalete ga uz brdo i prodje i on !

....`` bilo kojom  planinom, ili dolinom, odjekuje puska moja k`o nebeski grom``........

Offline Macak

• K 1000
« Odgovori #106 u: 17. 11. 2009. 10:38:56 »
Ove koje ja poznam koji voze Ladu, kazu odlican terenas, ako nije u kvaru, al posto se vrlo cesto kvari.....Sva sreca sto su rezervni djelovi jeftini.

Offline markoherc

• K 100
  • **
« Odgovori #107 u: 17. 11. 2009. 11:00:27 »
pajero je 87 god. i trosi vrlo malo za terenca oko 10l sto je jako iznenadjujuce!  pic
ma bitno je da se vozilo ne kvari, moj se cheeroki bio zaljubio u mehanicara , pa ga svaki tjedan obilazio( udobnost d4)

a blazer je bio 4.3 v6 benz, bile na njemu neke graber ripnjace, ma to je asfalt kidalo!!!
garantiraam svojom rjeci za suzukija , 2 sam imao po 4 god i samo se na jednom pokvarila pumpa za vodu i to je sve!!! a ja i brat ih nimalo nismo pazili, kud on , a kud ja, nedaj Boze nikome!!!

Offline Neno

• K 3000
  • *
« Odgovori #108 u: 17. 11. 2009. 11:21:15 »
Ma Lada je Rus, a Rus ko Rus, zabušava, izležava se i puno pije  rol

Zezam se, Niva je dobar i jako jeftin terenac, je da se i dosta kvari ali imaš dijelova i mehaničara za nju ko u priči i samo piči.  :smil4226ce1d491b5:
Imam upalu volje.

Offline zelenko

• K 500
« Odgovori #109 u: 17. 11. 2009. 12:13:28 »
Ja mislim da je sve u novcima, tko ima taj i kupuje. I normalno da je po njima Lada smeče.
Isto tako po LD-u pljuju po IŽ-u zato što imaju Berete. E pa nemože svatko Beretu imati, tako je i sa terencima.Neznam, pretpostavljam da za popravak Pajera možeš kupiti ok Ladu.
U vojsci sam bio 96-97'. Dobili smo novu Nivu i nešto sa njom nije bilo ok, kada sam dodavao gas stalno bi zacukuvala. Imao sam zbog toga problema jer sam vozio glavonje iz vojarne, mislili su da balavac nezna voziti. Dok se jedan pukovnik nije sam uvjerio i rekao mi da više nedužim to smeče kad njega vozim. Siguran sam da moj primjer nije mjerodavan , ali to mi je bilo prvo i zadnje iskustvo sa Nivom! Jako puno ljudi vozi Nive i izgledaju jako očuvane, zapravo mi time uljevaju povjerenje....
ŽENE I RAKIJA

Offline Cuvitar

• K 100
  • **
« Odgovori #110 u: 17. 11. 2009. 12:30:51 »
Vozim je i ja, doduse vise otac i to po otoku. Znaci po kamenjaru. Vrag je to od auta, nema uvale u koju se nisam spustio na otoku, ali zato stalno moras lezat ispod nje. Mislim za par sati voznje da isto toliko vremena moras provesti "ispod" ili oko nje. Ja sam se cak malo i razocarao, u godinu dana dva puta je, doslovno, satrala lezaje na prednjim kolima. Neznam da li je to zbog nekvalitetnih lezaja ili neceg drugog, ali sad me cak i paranoja uf hvata jer neznam da li cu doma doci bez kola ili ne kad god izidjem na teren fre
"Nothing wrong with shooting...as long as the right people get shot."

Offline SUMO

• K 1000
« Odgovori #111 u: 17. 11. 2009. 12:33:23 »
Zelenko,
imas pice ili jedan moj disk o lovu! z10 Moze i na lisice z14

Uopste nisam hteo da potenciram temu ko sta moze ili ne moze. Ili da izlecem ,,ma mogu da kupim dva hajlaksa`` i slicno.
Elem, mogu da kupim bilo koji terenac u normalnoj opremi. A ne postoji cena kada  moji drugari slicni pojedincima iznad krenu da blede i kukaju kada treba proterati skupocenog  Q7,Pajera (novog) ili Nisan Pathfindera kroz trnje, blato i ocajne planinske ili ravnicarske puteve! Vecina relacija gde lovim je od 5 do 100 km i podnesem to u Nivi. Ostalo lepo sednem u putnicki auto, neko vec ima terenac ili traktor. Cuvam i ja bubrege.
Ko ne poznaje bivse mocvare i ritove moze samo da mrsomudi ovde. Gomila mocvara pretvorena je u obradive povrsine na 10 do 50 km od Beograda. Bivsi Rit ostaje ono sto je bio, pa recimo uvek trska raste gde je rasla, a gde su bivsi kanali ili vodotokovi tu cim je malo jaca kisa propadne i najjaci traktor i caoooo.
....`` bilo kojom  planinom, ili dolinom, odjekuje puska moja k`o nebeski grom``........

Offline Baki

• K 100
  • **
« Odgovori #112 u: 17. 11. 2009. 12:44:11 »
Baki,
a gde sam ja to napisao da je kao mercedes?! Smesni ste mi casna rec ! Lada je radna mazga! Ima 1001 manu, hvalim njenu prohodnost i jevtino odrzavanje. U jednoj od firmi kupili su 9 za potrebe poljoprivrede, dve nisu bile ni za k.c, cak je na jednoj  pukao disk na tocku?!
Ostale i dan danas trpe razne koji se menjaju nekad i dnevno na njima. Dakle desava se.
Vecina vas koji kude Ladu ocigledno nije preterano isla po blatu ili teskim terenima.
I ne zaboravite - da je uz auto bitan i vozac. Pre par godina, na jednom planinskom vencu staje Patrol 96 godiste, (ima neki komplikovan sistem prebacivanja prednje vuce) dakle stade na pola brda, a bilo je snega i leda. Prodjose dve nive LD-a i jedan samuraj. Dolazi lokalni lovac sa golfom 2 1,6, malo dignut i ima odlicne gume. - Izem ti taj Nisan, obraca se vlasniku - i vruuuum vruuum zalete ga uz brdo i prodje i on !

Napisao sam da je hvalis kao da je mercedes GL. Vecina ljudi ili lovaca uzima nivu zato sto je jeftin terenac ali to  ne znaci i da je najbolji terenec.Sumo probaj malo druge terence pa ces onda vidjeti da je lada nista.

Offline Max011

• K 1000
  • Zbogom Šakira bejbi...
« Odgovori #113 u: 17. 11. 2009. 12:55:33 »
Da bi ste razumeli o čemu gdin Sumo priča , zamislite zemljište koje je okruženo sa svih stranama rekama i obalo utvrdom skroz u krug. Unutar tog terena imate sisten kanala i pumpnih stanica . Zemljište je ritska crnica izmešana sa peskušom eolskog porekla. Na prvu kišu teren je do dubine od 50-60 cenata raskvašen i lepljiv kao tutkalo. Tu se i traktori 4x4  od par stotina konja zaglavljuju pri samoj pomisli o ulasku u njivu. Dotični teren je nekad bio ekskluzivno lovište Marije Terezije... G dine Sumo da li je dobar opis terena ?!

Offline SUMO

• K 1000
« Odgovori #114 u: 17. 11. 2009. 13:03:38 »
Pa g. Maxe sjajni ste.  zagi
Posle Marije, dodjose Dolanc i ostali ali loviste je i dan/danas izuzetno. 8.260 ha, najjaci srndac 160 poena, vepar 137.....

elem, Baki vazi i za tebe isto kao i za Nazime ! ! !
Dakle, dodji i prodji gde ja prodjem imas lov na srndaca ako prodjes. Ako ne.... just pic uzvracas bilo gde u Hrvatskoj.
Je.ote kao da smo mi na planini pa ne znamo ni za jedan drugi terenac?! Upravo iz razloga sto su SVI ostali osim UAZA zastali, propali ili nisu mogli dalje, ta drkava Lada koja uji, bruji ipak skoro svuda stize.

Bespredmetno je raspravljati sa pojedincima zaista!

Offline Baki

• K 100
  • **
« Odgovori #115 u: 17. 11. 2009. 13:20:08 »
Pa g. Maxe sjajni ste.  zagi
Posle Marije, dodjose Dolanc i ostali ali loviste je i dan/danas izuzetno. 8.260 ha, najjaci srndac 160 poena, vepar 137.....

elem, Baki vazi i za tebe isto kao i za Nazime ! ! !
Dakle, dodji i prodji gde ja prodjem imas lov na srndaca ako prodjes. Ako ne.... just pic uzvracas bilo gde u Hrvatskoj.
Je.ote kao da smo mi na planini pa ne znamo ni za jedan drugi terenac?! Upravo iz razloga sto su SVI ostali osim UAZA zastali, propali ili nisu mogli dalje, ta drkava Lada koja uji, bruji ipak skoro svuda stize.

Bespredmetno je raspravljati sa pojedincima zaista!

Samo cu reci kada je lada toliko dobar terenac ja kod nas u BL jos nisam vidio da je Lada na Dzipajadama osvojila prvo mjesto.Sve su to bili patroli,defenderi,pajero,toyota itd.
Vozili bo mogi dobar jeep ali nemaju sredstava pa kupe ladu koju mozes naci ovdje kod nas za 1000 eura i to 1999 2000 godiste. Lada niti ima sasiju,niti ima limaruju kavlitentnu,niti ima motor kvalitetan. Ti sa svojim ladom i sa njenih 1.7 motorom neces moci proci kuda ja prodjem sa pajerom i jos cu te zakaciti i povuci pajerom.

Offline SUMO

• K 1000
« Odgovori #116 u: 17. 11. 2009. 13:47:28 »
Ma naravno, samo napred. U pravu si potpuno. zagi

Offline zhrvoje

• K 2000
  • Gun Nut
« Odgovori #117 u: 17. 11. 2009. 13:50:21 »
Decki kuda ja prodjem pjeske niti jedan od vas ne moze proci sa terencem  lizi :-* z10!
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://www.youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

Offline stipe_zg

• K 500
« Odgovori #118 u: 17. 11. 2009. 14:06:18 »
Pre nekoliko godina moji prijatelji nemaju nikakve veze sa lovom odluce da kupe dzip jer idu na skijanje,a i imaju neku kucicu u nekoj zabiti... pa da im se nadje .Odlucili su se za ladu nivu (iako zavidnih materijalnih mogucnosti),jer su im svi moderniji dzipovi delovali sabanski .Prvih nekoliko meseci  bili su odlusevljeni nivom moze svuda da prodje po gradu je vrhunska na ivicnjacima ,super sve u svemu. Naredne godine krenu na Kopaonik u vreme neke mecave naravno bez i najmanje brige jel niva ne moze da stane ni na kojem terenu, kad na nekom od uspona njima je puklo neko crevo i narvno niva je stala.
Bili su do pola zavejani kad je do njih stigao prijatelj sa pajerom i narvno prvo odvezao njih do hotela ,a kasnije i nivu.
Tog proleca lada je prodata ,a zamenio ju je pajero sa kojim su prezadovoljni.

Offline Cuvitar

• K 100
  • **
« Odgovori #119 u: 17. 11. 2009. 14:13:32 »
Bas me zanima sta ce da naprave kad ima na Pajeru pukne guma?  rol
Kupit T-84?
 zagi
"Nothing wrong with shooting...as long as the right people get shot."