Vezano za cijenu - ispravan unimog serije 400 se u pravilu kupovao za 10.000 eur - u pravilu 20ak godina star - sto u ovom slucaju ne znaci nisa posebno.
to uopce nije puno ako se ima na umu sto se sve dobiva s tim. osim sanduka s kiperom, dva kardana - prednji i straznji, 2 prikljucka hidraulike, ugradjeni zracni kompresor, tu su i performanse. Zestoko modificirani land rover (ili drugi terenac) preradjen za off road puno je skuplji, kao i manje efikasan i upotrebljiv od stock unimoga.
inace iako je c kat. neki modeli su rel. maleni, mislim da je u406 manji od hummera, cak i malo fali mjesta za noge.
da ga ne hvalim pretjerano reci cu samo par primjera o dve najjace strane unimoga - getriba i ovjes.
- prva superreducirana brzina mislim da je 200metara/sat ! to je puno sporije od ljudskog hoda - i to bez hidraulike - na cisto mehanickoj getribi. u toj brzini sa blokiranim diffovima bez problema potegne slepera iz blata.
- ovjes je takav se bez problema moze proci vertikalna zapreka nesto visa od metra, i kad jedan kotac upadne u rupu duboku metar, on zadrzava trakciju i ne klizi.
ma da ne duzim potrazio sam par filmica.