Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > BUDAK KNIVES

BUDAK KNIVES - Hrvatski Custom Nozevi

(1/16) > >>

cutlass:
pozdav svima...

ovo je moj prvi post i  nemojte zamjeriti ako negdje pogrijesim ili nebudem "po pravilima foruma", slobodno me ispravite..

prijatelj (fratt) mi je preporucio ovaj forum i odlucio sam vam prezentirati svoje uradke..

Nozeve radim vec neko vrijeme i prezentiram ih i prodajem i  u HR i vani, na BRITISHBLADES FORUMU..
moram reci da su moji mozevi nazalost poznatiji van granica HR nego ovdje, ali jasno je i zbog cega, posto je kod nas situacija kakva je i platezna moc je isto takva-kakva je..  paci

Nozeve izradujem i po narudzbi, po donesenim nacrtima i zamislima...
kontaktirati me mozete na mail :
www.budakknives.gmail.com

ovo su neki od mojih radova

BUFFALO HUNTER
celik - aisi 1075
drska bizonov rog
futrola  - biljno stavljena koza, impregnirana

BISON HUNTER

celik - 1075, 58 hrc, 4.5mm
drska - jelenji rog, inox bolster
futrola -  koza

TUAREG

celik - ATS-34, 61 hrc, 4.5mm
drska - bizonov rog, devina kost
futrola - koza/krzno

MAGIC KNIFE

celik - japanski SUMINAGASHI karbonski celik (jedan od najboljih karbonaca na svijetu, laminiran od 23 sloja), 60 hrc, 5.5mm
 drska - ivorit, loveless pinsi
futrola  - koza

evo i jedna iz izrade..

CUTLASS BOWIE

celik - 5160, 6mm, 57 hrc
drska - stabilizirano drvo, mosaic pinsi , mesing lineri
bolster je izraden od 18 dijelova inoxa i mesinga
futrola - koza

DROP POINT HUNTER

celik - 1075, 59 hrc, 4.5mm
drska - bubinga, corian bolster

DESERT HAWK

celik 1075 , 59hrc, 4.5mm
drska - G10, bolster ivory micarta

BDK - orange monster

celik - 1075, 59 hrc, 4.5mm
drska - narandasti G10
futrola -  koza

evo, za prvi put je to to..
nadam se da vam se svidaju..

svi komentari su dobrodosli, pozdrav i dobra kob!

Denis

Fratt:
Ja nisam objektivan kad vidim tvoje noževe jer od kad sam vidio Bison Huntera ne jedem nit ne pijem...(dobro,pijem čak i više).
Vjerujem da će kolege lovci imati par pitanja oko tih umjetnina,još jednom dobro došao.  sauf

Neno:
 ludiloo

anubis:
Pozdrav i dobrodošao! Reci, nije li 1075 čelik od kojeg su vodilice na motornoj pili? Kakva je njegova upotrebljivost u lovu pošto je ugljični čelik, a oni baš nevole krv?

cutlass:
pozdrav  i hvala svima na komentarima

--- Citat: anubis - 20. 12. 2011. 14:16:04 ---Pozdrav i dobrodošao! Reci, nije li 1075 čelik od kojeg su vodilice na motornoj pili? Kakva je njegova upotrebljivost u lovu pošto je ugljični čelik, a oni baš nevole krv?

--- Kraj citata ---

ovo stoji, celik 1075 je karbonac i nije otporan na koroziju, medutim ja radim s njim jer ima izuzetna svojstva drzanja ostrine i brusenja.. medutim ako je ispoliran na visoki sjaj i ako se nakon upotrebe ocisti, nikakve opasnosti od korozije nema..  taj je celik izuzetno na cijeni u americi i nozari naveliko rade od njega i 1095 celika vrhunske nozarske uradke cija cijena nerjetko prelazi i 1000 $..

imam u ponudi i nehrdajuci celik RWL-34, koji je jedan od trenutno TOP 5 svjetskih celika po raznim kriterijima ...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju