Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu

Dobra kob

<< < (6/21) > >>

dean:
Dolazimo do problema jer streljana nema! Zato sam to i pisao!

Earl Grey:

--- Citat: dean - 02. 10. 2008. 08:36:09 ---Dolazimo do problema jer streljana nema! Zato sam to i pisao!

--- Kraj citata ---

Koliko uopće ima streljana u Hrvatskoj? Gdje se može iskopati taj podatak?

Hubert:
Streljane postoje u gotovo svim Lovačkim savezima županija,odnosno u lovačkim udrugama na području određenih Županija.
Razlikuju se,naravno, streljane za isprobavanje-upucavanje- lovačkog karabina,pa se više puta godišnje, napose pred lovnu sezonu na krupnu divljač održavaju gađanja na stojeće ili pokretne mete jelena, srnjaka ili divlje svinje.
Praktički, to znači da svaki lovac može isprobati svoj karabin prije odlaska u lov!
Drugo , postoje streljane za gađanje glinenih golubova,prije svega trap i skeet,a i lovački parkur,gdje lovci stječu vještinu i umijeće (po)gađanja letećih meta - glinenih golubova-prije i za vrijeme same lovne sezone, lova na sitnu divljač.
Lovac koji je ispucao "kamion" streljiva ,sigurno će bolje pogađati leteću ili trčeću divljač nego netko tko škrto štedi streljivo i tek zapuca na zeca ili fazana tek u lovištu.
taj ,neka se okani svake nade...
Najveća streljana u Hrvatskoj za lovački parkur je svakako ona u Zelendvoru kod Varaždina, gdje se može dogovoriti termin za vježbu u gađanju u ovoj doista lovačkoj disciplini (zec, patka, fazan...)

dean:
Ja kolega ne znam gdje ti živiš, ali u Zg je jedina streljana (za koju ja znam) koja je dostupna za karabin ona na Vrapču, a tamo se može pucati svaki radni dan od 7-15 sati za pola sata 60 kuna. Ni jedna od činjenica nije fora i kao poticaj za bolje pucanje nas lovaca! Barem ako se mene pita.

Macak:
Gdje ima streljana gdje bi mogao karabin isprobati na daljinu 100-150 i dalje metara u okolici Zagreba ili Siska?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju