Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu

Lovački vjesnik

<< < (26/73) > >>

Zoran:
isto sta i ja sve radim volonterski, i onda jos ispadnes budala!  :laugh:
pa tako vise neradaim ni za novac ni đabe, radim ono sta mom ritu volja!

svi koju nisu na vlasti obecaju da ce biti bolje, kad dođu na vlast vecina ih je to slagala, a ima i oni sta hoce nesto i na bolje da pokrenu ali nemogu, jer su se naucili na ono sta je prije bilo!

kazem evo jos jednom sva godista 50 pa i 60 su naviknuta na stara dobra po njima vremena! dok oni neodu sa funkcija nista se nece nikad promjenuti u nicemu!

Earl Grey:
Eh, kad ste već počeli, da se i ja pridružim...
Nisam htio još par dana ništa pisati jer nisam još bio siguran u određene stvari, no kad ste već otvorili temu privatizacije red je da je nastavim. Dakle, odgovor je da; po svemu sudeći, to je lako moguće!
Iz nekih izvora doznah da je barba Ðuro više puta predlagao na sjednici Izvršnog odbora HLS-a privatizaciju LV. Nije mi poznato tko su ljudi koji bi ga trebali privatizirati, no kruže glasine da bi nakon toga trebalo krenuti sve kako treba. Ovo me asociralo na jedan Medin post s početka ove rasprave (Odgovor #30 : Rujan 25, 2007, 21:01:48), citiram: "Reklame su vazne ali ne i presudne.Jos malo i ako sve bude ok biti ce bolje Strpite se malo". Možda sam ga krivo shvatio, a možda je mislio i upravo na privatizaciju; ne znam, čovjek je na putu, kad se vrati valjda će se izjasniti. U svakom slučaju, nešto se sprema...
Ne ulazim u to kakve su osobne koristi HLS-a i Ðure u toj privatizaciji i ima li ih uopće, iako, da budem iskren, kombinacija privatizacije i HDZ-a mi budi uistinu negativne konotacije i asocijacije na ne tako davne promašaje negdašnjih čelnika države, koji su se iz toga izvukli nekažnjeni i pritom olakšali državnu blagajnu za lijepe iznose, a sada ti iznosi (zajedno sa svojim vlasnicima) mirno ljetuju na odmorima po svjetskim banakama, ispijajući kamate na slamčicu i izležavajući se po tajnom računu. Uistinu prava slika požrtvovnosti, domoljublja, odgovornosti prema narodu i ostalih floskula kojima su hranili jadni neobrazovani (i glupi; da, jako glup) puk dok se ovaj žrtvovao da spasi nečije pretile stražnjice. No jbg, to iskrivljeno domoljublje i lažni moralizam i danas soli pamet svakom normalnom tolerantnom čovjeku, koji samo čeka kad će dovesti u pitanje svoje liberalno stajalište i opaliti dvije-tri triske navedenim tukcima što se ponašaju gore i gluplje čak i od Zelenih! Osim toga, bezglavo uredništvo koje očito baš i nema stvarne ovlasti nad LV me opasno podsjeća i na jedna druga vremena kad je diktatura bila moderan i poželjan oblik vladavine, no paradoks je da je u takvim vremenima LV bio u svojoj punoj snazi. Kao što i Fazan kaže u svome postu (Odgovor #49 : Listopad 24, 2007, 07:59:09), citiram: "Lovački vijesnik ima dva urednika -glavnog i odgovornog Marijana i još glavnijeg čuru.nadam se da Vam je jasno.", očito Ðuro kolo vodi. Uredništvo je dobro plaćeno, podmićeno i slijepo poslušno (pazi demokracije!!!). Kad malo bolje promislimo, nije ni čudo što g. Lekić ne odgovara na bilo kakve konstruktivne prijedloge; možda jednostavno ne smije, zbog straha da ne dobije po prstima od barba Ðure. Ne bi me začudilo da Dečak provodi strahovladu u HLS-u; baš mi se čini takav tip osobe - beskrupulozan i odlučan, umišljen i karizmatičan, bez ikakve lažne skromnosti; bivši general HV-a koji je vjerojatno navikao učinkovito rješavati probleme koje mu čine nebitne i politički nemoćne osobe (poput mene, hihihi; samo što mu ja nažalost ne činim probleme) i teško da bi prezao pred ičim. Ako takvo što postoji nakon gotovo 20 godina demokracije, jadni i mi i naša država.
Privatizacija je dvosjekli mač; može se sve lijepo riješiti (što je ishod kakav i nismo baš navikli gledati u ovoj državi, hehe), a može i sve još ljepše otići kvragu (što mi se čini već poznatije i prirodnije; toliko poznato da me već na samu pomisao hvata nostalgi..., pardon, očaj!!!). Poštujem Medin optimizam, i nadasve njegovo znanje i iskustvo, no isto tako vjerujem svojim instinktima koji mi govore da ako dođe do privatizacije, više ništa neće biti kao prije. Shvatite ovo kako želite, no bojim se da bi svi mi mogli izgubiti naše drage uspomene pod naletom nemilosrdnog kapitalizma, koji nam neće dopustiti niti da povremeno nostalgično uzdišemo za prošlošću i bezbrižnijim danima.

No, po svemu sudeći, to će se i dogoditi. Jedini koji bi nešto mogli spriječiti ne reagiraju, prave se blesavi (što je također jako moderno i kul u današnjem svijetu; još malo pa ćemo posramiti čak i nevjerojatno glupe Amere); nas nekolicinu forumaša što aktivno sudjelujemo u ovoj temi nitko ne sluša; "poduzetnici" ostvaruju svoje sebične i beskorisne želje nauštrb svih i svakoga, beskrupulozni idioti i dalje rovare po ljudskoj slobodi koristeći bigotne mediokritete u svoju korist, svijet se i dalje vrti (pod utjecajem nama poznatog i tako dragog dijaboličnog zla - NOVCA), priroda se i dalje uništava, nebo nam se i dalje smije dok neki tiho i dalje plaču... Ljudski rod je zapravo prirodni fenomen, jedan neobičan i sažaljenja vrijedan kuriozitet na ovom planetu; jedini smo, od toliko živih vrsta, napredak i razvoj shvatili potpuno krivo i jedini uništavamo sve ono lijepo i vrijedno što nam je dano samo na velikodušnu posudbu u kratkom razdoblju pretenciozno nazvanom život. Ne, gospodo, život je nešto potpuno drugo; nadao sam se da će bar lovci to moći shvatiti (čast iznimkama). No, zaslijepljeni materijalizmom i mržnjom, nismo baš u stanju razglabati o tajnama svemira i egzistencije, jer (dopustite da budem pesimističan) od svega tog razgovora neće biti ništa. Ljudski rod je od samog početka osuđen na propast. Znam da zvuči fatalistički, no antiutopijski ishod mi se uopće ne čini nevjerojatan...
I opet će glupi narod uništiti sva blistava postignuća zbog straha i osobnih interesa, i opet će zlo prevladati i opet će novac uništiti nečije dječje snove i maštanja, dok će bezobrazni makijavelistički nastrojeni antitalenti trljati ruke i smijati se osviještenoj manjini koju i opet nitko nije poslušao. LV bi mogao lako doživjeti onaj poznati orwellovski scenarij, no ovaj put s onim strašnim originalnim završetkom, bez hollywoodskog happy-enda.

Zoran:
ja mislim da si ti isa? samo sa drugim nikom si registriran!  :laugh: jeli tako  :laugh:

Neno:
U dalmaciji sve kasni pa tako i Lovački Vjesnik, tek prije neki dan sam ga dobio i pročitao a prije 20-ak dana sam od korica do korica prostudirao list Lovočuvar, i što da vam kažem razlika u kvaliteti štiva je obrnuto proporcionalna s količinom financija uloženim u list.

Čini mi se da je grupa entuzijasta iz prve je napravila nešto informativno, čitljivo, razumljivo svima za razliku od LV koji služi za samo reklamu pojedinaca koji več stolječima stoluju u HLS-u.

Moj prijedlog je da ne budemo primorani iz članarine izdvajati za Lovački Vjesnik, več da nam se da na slobodan izbor između Vjesnika, Dobre Kobi i Lovočuvara, to bi za mene bila pravedna tržišna utakmica, pa da vidimo ko koliko može i vrijedi.

Kladim se da ni LV ne bi u tom slučaju bio na sadašnjem nivou.

Dobru kob i pazite što čitate  ;D

Harry P.:
Svoje nezadovoljstvo LV-om najlakše možete iskazati na taj način da kada vam dođe na kućnu adresu istoga vratite na adresu pošiljatelja ili ih pismeno obavjestite da više neželite primati isti. Zašto se boriti i čitati nešto što vas zamara.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju