Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu

Novi casopis: "METAK"

(1/9) > >>

roger:
Vidim danas na kioscima, vjesnika, izasao prvi broj casopisa iz naslova.

Novi casopis: "METAK"
Po licenci talijanskog "Armi  e Tiro".

Dvomjesecnik.
Uglavnom o vatrenom oruzju, lovacko, sportsko, vojno, kolekcionarsko i takticko, i po koji clanak o lovu. Pitanja citalaca iz HR.

Vecina tekstova u prijevodu talijanskog. Izdavac "Mediatop", redakcija casopisa u Zagrebu.

Marginalno listajuci, tekstovi mi se cine kvalitetni.

zagi

Max011:
Nadam se da će biti uspeŝniji od imanjaka iz proŝlog veka koji nije izdrzao test trzista.

ralf:
Metak je bio sasvim pristojna novina, bojim se da na današnjem trzistu mogu jako tesko imati neku tirazu koja bi bila isplativa, ne zelim biti pesimista. Onih dana izlazila je Delta tko se sjeca, ja sam se pretplatio na dvanaest brojeva, ako sam dobio šest uvrh glave.

roger:
Uvjek se svi mi zalimo da nemamo neki kvalitetan strucni casopis.

Medjutim, mozda treba gledati iz druge perspektive. mozda je na kraju stvar u nezainteresiranom citateljstvu. Odnosno, mozda nema dovoljno zainteresiranih da bi bilo ekonomski opravdano i profitabilno.

Lovacki vjesnik se provlaci kroz monopol clanstva u savezu. (Citao ne citao, primati ga moras, kvaliteta nebitna, pa ga zato takvog  imamo)

Dok je ovakav tip magazina na milosti trzista.
Vidim da je varijanta ovog magazina, iz Novog Sada do danas vec pri 15. izdanju.

http://www.metak.rs/o-magazinu/

Vidjet cemo.

Laufer 223:
Prije možda dvadesetak godina prof I.Z. Jakelić i ja razmatrali smo mogućnost da pokrenemo jedan stručni časopis na temu lova i svega vezanog uz lov. Ispitivalo se tržište, kalkuliralo i zaključilo da je sve debelo neisplativo, Jer tko će platiti 15-20 kn za časopis, kad je Lovački vjesnik badava, a trebalo bi prodati više tisuća primjeraka da se pokriju troškovi. U ovoj zemlji neizvedivo. Sjećate se časopisa Lovac Danijela Popovića.- Propao zbog premale prodaje, a bio dobar list. Davor Martić spašava sebe i Dobru kob od propasti i dogovara sa Dečakom da Dobra kob pređe pod okrilje HLS-a, a ne tako davno pljuvao je po HLS, Dečaku i LV. Uglavnom ni u Dobroj kobi ni u Lovačkom vjesniku nema kvalitetnih tekstova zato pozdravljam izlazak novog lista na tržište, a vrijeme će pokazati.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju