Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu
Novi casopis: "METAK"
ante kula:
Kolega laufer točno tako,mišljenja sam da će i taj METAK doživiti istu sudbinu,kao i list Lovočuvar,jer je većini kolega teško dat 15-20 kn za njega.
Max011:
Još jedna strana medalje je priliv novca od distributera. Desilo je se i to da je domaći časopis (mesečno izdanje) koji je izlazio imao dobru prodaju, dobare domaće i licencne tekstove a da je novac od prodaje recimo za treći mesec stizao u šestom mesecu ili kasnije. Distributer je raspolagao novcem izdavača i baš mu se fućkalo za njega. U tom slučaju izdavač je bio na ivici likvidnosti jer nema obrtnih sredstava za izdavanje novih brojeva. Praktično predinvestira četiri, pet izdanja da bi mu novac počeo da pristiže od prvog.
roger:
--- Citat: Laufer 223 - 05. 06. 2018. 08:20:32 ---Prije možda dvadesetak godina prof I.Z. Jakelić i ja razmatrali smo mogućnost da pokrenemo jedan stručni časopis na temu lova i svega vezanog uz lov. Ispitivalo se tržište, kalkuliralo i zaključilo da je sve debelo neisplativo, Jer tko će platiti 15-20 kn za časopis, kad je Lovački vjesnik badava, a trebalo bi prodati više tisuća primjeraka da se pokriju troškovi. U ovoj zemlji neizvedivo. Sjećate se časopisa Lovac Danijela Popovića.- Propao zbog premale prodaje, a bio dobar list. Davor Martić spašava sebe i Dobru kob od propasti i dogovara sa Dečakom da Dobra kob pređe pod okrilje HLS-a, a ne tako davno pljuvao je po HLS, Dečaku i LV. Uglavnom ni u Dobroj kobi ni u Lovačkom vjesniku nema kvalitetnih tekstova zato pozdravljam izlazak novog lista na tržište, a vrijeme će pokazati.
--- Kraj citata ---
Lovacki Vjesnik, pod monopolom (okriljem) HLS i nasih clanarina mogao bi funkcionirati, uz uvjet da se digne kvaliteta tekstova, i angazira (plati) strucne autore. Na takav nacin likvidnost ne bi bila upitna.
Dobro je da se kvalitetan casopis pojavi kod nas, ali sad treba da nadju nacin odrzivog financijskog funkcioniranja.
Po, meni, bez daljnjeg, kad bi LV imao kvalitetu (plus ustanovljeni monopol) ni jedan drugi casopis ne bi mogao prezivjeti, ovako je realna sansa da na losoj kvaliteti LV, prodje kvalitetan casopis, pod licencom stranog izdavaca.
Zasto ne? Dapace.
Drugi problem je profil trzista, barem po meni.
Ko ce platiti 20 kuna, makar svaki drugi mjesec?
To je skupo.
Platiti turu pica u lokalnoj birtiji, kad se ima nije skupo ni 200 kuna kao ni tutnuti 50 eura tamburasu ako je prilika i veselica.
Kutija cigareta 28 kuna, nije skupo, ako smo dobri pusaci.
Nije skup ni auto od 30.000 eura, kad se proda nesto nasljedstva.
Ali skupa je puska ako kosta 2000 eura.
Kao sto je i skup metak, od 30 kuna. Pa se u papir ne puca, i puska se ne provjerava.
Izbor prioriteta i odnosa prema cijeni je osobna stvar, ovisi o sustavu vrijednosti svakog lovca i pojedinca.
Ali onda, neko je bolji becar, nego lovac jer mu je birtija draza
Neko je bolji sofer nego lovac, jer dobar auto nije skup.
Ili je neko bolji pusac, nego lovac, jer duhan se kupuje.
E, sad, koliko je nekome vise stalo da kupi Sportske Novosti, ili strucni casopis... u lovacko- streljackom miljeu, ovisit samo o nasem prosjeku struke na 60.000 lovaca plus nesto strijelaca, i zelji da se procita kvalitetno stivo i nesto nauci.
Pa budemo vidjeli, gdje smo.
Mozda se strani casopis pod licencom, bez nasih autora provuce.
Tekstovi mi se cine kvalitetni, bas upravo listam.
joseph:
Uz novo pokrenuti casopis Metak, mislite li da bi jos jedan casopis sa tematikom oruzja nasao citatelje??
pepi2:
Bilo koji casopis sa tematikom lovacko oruzje moze naci svoje citatelje . Kriterija za uspjeh ima vise a najbitnije je da svi izlaze pod jednakim uvjetima. Htjeli mi to ili ne ali LV (koliko god nekvalitetan i nestrucan bio) sa svojom monopolistickom politikom gusi svaki pokusaj.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju