Oružje i streljivo > Crni barut
ORUŽJE NA CRNI BARUT
blackpowder:
--- Citat: Ry1 - 04. 04. 2008. 10:49:26 ---nesta ti tamo nije u redu sa pretvaranjem jedinica za tezinu blackpowder
verujem da su tezine u grains ispravne..u gramima nisu
--- Kraj citata ---
HEBGA MOJA GREŠKA 227greina-14,7 grama; 420greina-27,12 grama. Hvala na upozorenju, trenutak nepažnje i ode mast u propast. z10
blackpowder:
--- Citat: vuk samotnjak - 04. 04. 2008. 10:58:55 ---a sto ako pogrijesimo kod doziranja baruta i malo prepunimo pusku? (moze se desiti u lovu zbog uzbuđenja, posebno ako je potrebno brzo napuniti)
--- Kraj citata ---
Svatko može pogriješiti, eto ja sam par postova prije zabuco kod preračunavanja greina u grame a i razveo sam se zbog mog grijeha. Kod punjenja oružja postoje dva načina - direktno iz roga sa ugrađenim dozatorom ali se preporučuje punjenje i u lovu i u streljaštvu iz epruvetica u kojima se nalazi ranije odmjereno punjenje. nekad se količina baruta određivala tako da se na kuglu sipa barut dok je ne pokrije u obliku stožca (najmanjeg mogućeg koji pokriva kuglu). Za nuždu može poslužiti, no držimo se vage ili baždarenih mjerica . Zbog specifičnosti dimnog (crnog) baruta izrađuju se posebni stolni dozatori (kao za reloading) gdje prah nije izložen trenju i statičkom elektricitetu. Suvremene replike su uredno tormentirane po CIP-u i žigosane. Svaki proizvođač navodi i maximalne i minimalne doze baruta za određeni model.
blackpowder:
--- Citat: Mrvica - 05. 04. 2008. 06:47:34 ---
--- Citat: blackpowder - 04. 04. 2008. 16:51:09 ---
--- Citat: vuk samotnjak - 04. 04. 2008. 10:58:55 ---a sto ako pogrijesimo kod doziranja baruta i malo prepunimo pusku? (moze se desiti u lovu zbog uzbuđenja, posebno ako je potrebno brzo napuniti)
--- Kraj citata ---
Svatko može pogriješiti, eto ja sam par postova prije zabuco kod preračunavanja greina u grame a i razveo sam se zbog mog grijeha. Kod punjenja oružja postoje dva načina - direktno iz roga sa ugrađenim dozatorom ali se preporučuje punjenje i u lovu i u streljaštvu iz epruvetica u kojima se nalazi ranije odmjereno punjenje. nekad se količina baruta određivala tako da se na kuglu sipa barut dok je ne pokrije u obliku stožca (najmanjeg mogućeg koji pokriva kuglu). Za nuždu može poslužiti, no držimo se vage ili baždarenih mjerica . Zbog specifičnosti dimnog (crnog) baruta izrađuju se posebni stolni dozatori (kao za reloading) gdje prah nije izložen trenju i statičkom elektricitetu. Suvremene replike su uredno tormentirane po CIP-u i žigosane. Svaki proizvođač navodi i maximalne i minimalne doze baruta za određeni model.
--- Kraj citata ---
Upravo sam dosta proučavao i tražio o tom oružju otkad si ti počeo planirati uvoz. Našao sam takav barut gdje je u kutiji 100 epruvetica i samo otvoriš epruveticu i usipaš unutra. No jedino sam kasnije sam mislio napuniti prazne epruvete jer je tako pakiran barut dosta skuplji od "rinfuze"
--- Kraj citata ---
Činjenica da je pribor za crnobarutaše, osobito kad je "fancy" poprilično skup, neoboriva je. No zato većina nas koristi razne vlastite kombinacije i ajmo reć patente. Pošto nam je zdravstvo tako i tako u klincu mazni iz labosa epruvete sa crvenim vakumskim čepom najbolja stvar. nepropusne a prava veličina oš za pušku oš za revolver oš za pištolj. Topla preporuka nikad ne puni više epruveta nego što misliš potrošiti do slijedećeg puta zaboraviti ćeš koliko si punio i zašto baš tako. Teško da ćeš u jednom izlasku na streljanu ili u lov moći ispaliti više od dvadesetak hitaca, naime cijev se zaprlja s gareži i teško je i kuglu gurnuti unutra. Čišćenje bez vode i čarlia jednostavno je nemoguća misija
Tihomir:
Blago tebi,ja radim,ali zato poslije 15.00 gulaš i gemišti ;D
enigma:
Može malo pojašnjenje??
Kak se puni užljebljena cijev????? d7
Mislim zato kaj je promjer polja manji od promjera zrna!!
Kak se nagura zrno??? :tommy:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju