Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

Dalekozor

<< < (21/96) > >>

dean:
Sve od 7-10 bi ti trebalo biti optimalno. Ali je bitno di loviš. Ako ti je za bliže, onda možda bolje nekaj 7X, jer se vidi predmet gledanja i više oko njega, a ako ti treba za na dalje kao meni, 10X je čist solidno! Uzmeš ih nekoliko pa testiraš, pa se igraš. Uvjet je da su različitih performansi i različitih proizvođača, pa sam doneseš zaključak. Ja igrom slučajeva imam Nikon i optiku-3,5-10X50 i dvogled 10-22X50. A kaj ću kad se na tom ne štedi i ja hoću top model te ne pristajem na kompromise. Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino-nekvalitetno!

hunter:
I ja sam zagrizao za nikona samo ja bi sa 40mm objektivom a nikon ima 8-16x35 i 10-22x50 pa nemogu da se odlucim ali nikon je vrhunski, gledam jos nekog bushnela 7-21x40 i olympus 8-16x40 pa neznam sta bi uzeo ali izgleda ce pasti odluka na bushnell!

Hubert.ctg:
Ekipa, problem
Od prije neki dan nosim naočale "za daljinu".
Naravno da sam odmah pogledao kroz optičke ciljnike na karabinima,
kao i kroz dalekozor, a sa njim - iznenađenje.
Naime mogu ga koristiti samo bez naočala.
Dali netko ima kakvih osobnih saznanja, iskustava i preporuka
sa istovremenom upotrebom dalekozora i cviksa? 8)

hunter:

--- Citat: Hubert.ctg - 24. 06. 2008. 18:37:25 ---Ekipa, problem
Od prije neki dan nosim naočale "za daljinu".
Naravno da sam odmah pogledao kroz optičke ciljnike na karabinima,
kao i kroz dalekozor, a sa njim - iznenađenje.
Naime mogu ga koristiti samo bez naočala.
Dali netko ima kakvih osobnih saznanja, iskustava i preporuka
sa istovremenom upotrebom dalekozora i cviksa? 8)

--- Kraj citata ---

podesi eye relief, i rijesices problem! ako neznas sta je eye relief to ti je na okularu kod optika znaci onaj do oka kod nekih optika se cijeli okular okrece a kod nekih samo vrh kao npr kod zeiss-a se podesava samo vrh a kod leupolda cijeli okular se okrece.

Zoran:

--- Citat: dean - 24. 06. 2008. 10:47:10 ---200 E ako se ne varam. Ali kad gledaš kroz njega nije ti žao ni kune, strašan je.

--- Kraj citata ---

ima kikirikija i za manji novac
http://www.dnrsports.com/acatalog/D___R_Catalog_Action_1716.html

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju