Optike i nosači > Dvogledi i monokulari
Dvogled- nužan i potreban
dean:
Odlična igračka, ali ju je teško nositi u pirš recimo.
blackpowder:
to ti je za čeku, kad hoćeš brojati divljač pa slikaš kapitalce odmah. A nije ni neka drama cijena 550-600€ čini mi se moram provjeriti
isa:
blackpowder , zanimljiva mogućnost durbin i mogućnost snimanja u jednom uređaju.
Ipak više sam ljubitelj dalekozora,čisto iz praktičnih razloga ,ja bi volio da je promjenjivog povećanja a trenutno koristim fiksnog povećanja 12 x 50.Slažem se da za osmatranje služi dalekozor a za nišanjenje optika.Ponekad kada bi ga zaboravio a imao karabin ,naravno da sam tada koristio optiku za osmatranje .
Već dugo godina ga ne zaboravljam jer ga više i nevadim iz ranca ,tako da su dalekozor,nož,konop i tanka kišnu kabanica i jedan narezak obavezni dio sadržaja mog ranca .
Pošto na kundaku puške imam redenik za 5-6 metaka a pušku rijetko zaboravljam,imam u biti uvijek ako uzmem pušku i ranac ono najneophodnije za lov. ;) :D
Tihomir:
Na prvom mjestu u lovu - dvogled,meni je isto stalno u autu.
Ne volim teorije starijih lovaca: "Pa zato imaš varijabl,staviš na 10-12 vidiš šta je,vratiš i pucaš" i kad ih nešto kažeš onda slijedi: "Gdje si ti bio kad sam ja..."
Eto meni je važan i u šetnji prirodom,a pogotovo u lovu.
draganco:
Odlazak u lov Krupne divljaci bez solidnog Dvogleda(ne nikako).
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju