Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

Dvogled- nužan i potreban

<< < (38/63) > >>

Neno:

--- Citat: Goran - 12. 11. 2010. 01:33:17 ---Raspitaj se malo okolo kod Njemaca pa ces vidjeti da su stakla iz iste firme ali je poliranje i finish svojstven svakoj firmi i tu je razlika. Kod nas ima jedan Njemac koji ih prodaje vec dugo i koji ima ducane i u Njemackoj i ovde a poznamo se vec 20 godina pa mi kaze stosta. U svakom slucaju bilo koji izbor je odlican jer su obe firme kvalitetne. Ni Minoxu ni Docteru ne fali kvalitete.

--- Kraj citata ---

Jess.

Doduše antirefleksni i ostali premazi čine od dobrih leča bolje ili još puuuno bolje  ;)

Lazar:

--- Citat: Goran - 12. 11. 2010. 01:33:17 ---Raspitaj se malo okolo kod Njemaca pa ces vidjeti da su stakla iz iste firme ali je poliranje i finish svojstven svakoj firmi i tu je razlika. Kod nas ima jedan Njemac koji ih prodaje vec dugo i koji ima ducane i u Njemackoj i ovde a poznamo se vec 20 godina pa mi kaze stosta. U svakom slucaju bilo koji izbor je odlican jer su obe firme kvalitetne. Ni Minoxu ni Docteru ne fali kvalitete.

--- Kraj citata ---
ako mislis na schotta to je normalno sirovina se uvijek kupuje kod njih ako hoces nesto napravit sto valja ,ali kupit blok stakla jos necini dvogled ,prvi problem nastaje vec u pocetku veliki blok isjeci na komade valjano ........

Goran:
Slazem se. Svi veliki kod vas kupuju vec pripremljena stakla koja onda idu na dodatnu obradu i tu je razlika tako da ni jedno nije isto iako pocinju od lijepog pocetka. ja imam i skupe i jeftine i pod dobrim kondicijama moje oko ne pravi uvijek cistu razliku ali kad su stvari gadne onda su neke bolje i odlicne a neke ne valjaju i gotovo. Puno faktora utice na finalni imidz, kontrast, cistocu i ostale faktore koji su subjektivni ali kvalietni proizvodjaci ne lazu na onim objektivnim i sto ti kazu tako ti je. i te objektivne specifikacije prave znatnu razliku. ne mislim da si pogrijesio kupujuci Doctera vec mislim da si napravio dobar izbor. ja bi radje 10x42 nego 8 x 42 zbog mojih ociju i ako mogu dobiti narandzasti filter uz njih bio bi super sretan.

Lazar:
zais nekupuje nista pripremljeno za svoje skupe optike vec ih sam sijece i brusi i mislim da to radi najbolje na svijetu a kako i nebi kad masine koje to rade proizvodi zais , svi ostali na svijetu koji prave nesto vrhunsko moraju u proizvodnoj liniji imati barem jednu masinu ili stroj od zaisa da bi to ista valjalo  hao

Nosler:
Moja dva miljenika....jedan naslijedjen a jedan dobijen na poklon....nema tih novaca da ih mijenjam! Jos me opticki a ni mehanicki nisu izdali mada ovaj 10x42 koristim samo za lov cekanjem a 8x40 ide uglavnom u setnje...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju