Optike i nosači > Dvogledi i monokulari
Dvogled- nužan i potreban
Lazar:
danju se moze upotrebljavat svaki dvogled al u sumrak il po losem vremenu kad srndac izidje uz rub tamne sume nema sanse da sa svim ovim sto si nabrojo mozes dobro da vidis sta srndac ima na glavi, nisam ljubitel swarovskog iz razloga sto pretjeruje sa cijenama al da je nikon bolji to nema sansi izmedju nikona i swarovskog stoji jos najmanje 5 proizvodjaca
banebeograd:
pozdrav momci ,
da ne otvaram novi topik ,
znate li gde bi se na prostorima bivse yuge mogao uraditi servis za SWAROVSKI HABICHT SL 7x50,
naime desava se da kad ga drzim jednom rukom drugi deo po svojoj osovini jednostavno spadne na nize , najverovatnije da postoji neki srafic koji regulise stezanje te osovine ali ne bih da bespotrebno ostetim onaj gumirani zastitni deo .
pozdrav i izvinite sbog offf topic
Schultz and Larsen:
Deane.
Nikada ne idem bez dvogleda u lov na krupnu divljac. On mi je potreban kao i cizme! Naravno da vidim jedan dio terena i bez njega ali za "prebiranje" planine i ravnice je neophodan.
Drugo, nikada ne koristim optiku na pusci za osmatranje i gledanje posebno drugih lovaca i korisnika prirode. Nezgoda nije daleko. A isto losa navika.
Jednom mi se je desilo da me je dobar drug-kolega u druzini gledao kroz njegovu na puskometu. Ne kratko, nego duugooo. Cekali smo jelene. Toliko sam se naljutio, kada sam ga vidjeo, da sam najavio prekid lova preko ICOM-a i otisao k njemu. Upozorio sam ga da to vise NIKADA ne radi. Tu je za malo nastala tuca! Ne zbog njega, nego zbog mene jer mi je fitilj bio "pregorio".
Ne volim ni da me gledaju ni da ikoga drugog gledam kroz "krst".
Pozdrav od Schultza! d4
medo:
--- Citat: Zoran - 07. 06. 2008. 09:19:47 ---
--- Citat: medo - 07. 06. 2008. 09:08:36 --- Zanimljiho je da na testu 8x40 dvogleda Nikon je bio bolji od Swarovskog d1
Dvogled 7x50 za gledanje na krace udaljenosti od vecine renomiranih proizvodjaca biti ce super izbor. Ako zelite nesto jace Nikon,Pentax,Olympus i Leupold su najbolji izbor ili Best Buy.
Za dvogled ne treba izdvojiti vise od 1500 kn mada se i za mnogo manje moze naci jako dobar proizvod.
--- Kraj citata ---
a koja corava baba je testirala te dvoglede???
--- Kraj citata ---
Ocito ne ti i ja d1
Ovdje je jedan link gdje s na testu bili Nikon i Svwarovski 8x32.
http://www.alula.fi/gb/test_nikonHG_and_Swarovksi_EL.html
Imam jos negdje materijala u nekim casopisima o 8x40 ali ne mogu ih naci.Pogledaj dobro jer razlike su male medjutim u testu je ipak Nikon bio bolji.Nije ovo prvi puta.
Nije mi jasno zasto mislite da jedino Njemci i Austrijanci znaju raditi neke stvari kad je Japan u nekim stvarima nadmasio sve jos odavno.
;)
Zoran:
moram si prevest ovaj engliš!pa cu komentirati!
a svakako da njemci znaju napraviti naj bolje!
tj. to su znali!
samo sto vise neodrzavaju kvalitetu kakav je nekada bila!
pa svoje firme imaju tajvanu,japanu,i kini! i sve skore se tamo proizvodi!
u njemackoj se skoro vise nista neproizvodi!
pa zato slabe u svemu!
i tako da je sve sta se koristu u zivotu iz Japan ili tamo neke zemlje dje raste riza...
pa onda kad malo razmislim moze da je to i istina da je ovaj na neki nacin i bolji ili da su iste kvalitete!
kad je u biti jedan proizvođac samo drugo pakovanje! kako bi ja reko isto sranje drugo pakovanje!
kvaliteta po meni vise nepostoji u ovim novim generacijama!
jer sta sam god kupio novo a skupo nista nevalja!
zato sad imam staro a kvalitetnije od novog!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju