Optike i nosači > Dvogledi i monokulari
Dvogled- nužan i potreban
Neno:
--- Citat: Goran - 10. 12. 2012. 23:41:05 ---Morgan imam i ja negdje ovaj stari Steiner 7x50 sa digitalnim kompasom. Za more prilicno dobar a moze i po kamenjaru.
Evo i mog najdrazeg i nezamjenljivog dvogleda.
--- Kraj citata ---
E tog i ja sanjam, nekidan mi pobježe za 1000€ polovni.
Gorane koliko košta down under?
sljukar:
Dali je tko probao Bauer dalekozore,te dali je bolja hd ili ed teh.???
(vidim primamljiva cijena a i navodno njemac)
zagi
Neno:
--- Citat: sljukar - 11. 12. 2012. 10:46:33 ---Dali je tko probao Bauer dalekozore,te dali je bolja hd ili ed teh.???
(vidim primamljiva cijena a i navodno njemac)
zagi
--- Kraj citata ---
Samo ime njemačko sve ostalo rižina polja, imao samo jednog Bauera u rukama i moj dojam čist prosječno.
Goran:
HD/ ED staklo je puno bolje ako se zapravo radi o onome o cemu bi se trebalo raditi. Bauer se pravi u Juznoj Kini koliko znam. Bresser se takodje pravi u Kini a radi ih JOC kao i puno drugih. JOC Kinezi su kupili Bresser i Meade prije nekoliko godina da bi imali globalni izlaz u Evropu i USA trziste.
ED/ HD staklo je veliki pomak naprijed u smislu kvalitete stakla zbog dodatka Magnezijskog flourita u mineralno staklo koji dadne 3% plus mutli poliranja ( najbolje sa dijamantskom prasinom) i izabrane frekvencije sa filmovima i ponovna poliranja. Takvo staklo ima znacajnu prednost i jos kad se kopira dobar dizajn, malo srebra na prizmi, phaze coating controla tako da nema mjesanja ili pomaka vidnog snopa koji putuje krzo dvogled izmdju leca i prizmi.
sljukar:
Na ovo sam mislio konkretno,pa me interesiraju iskustva i dali to vrijedi te novce? zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju