Optike i nosači > Dvogledi i monokulari

Dvogled- nužan i potreban

<< < (10/63) > >>

medo:

--- Citat: lazar - 10. 06. 2008. 21:41:06 ---galileo je samo usavrsio izum nijemca hansa lipperheya a nije ga izmislio

--- Kraj citata ---
Nisam ni rekao da ga je izumio vec napravio prvi pravi jer prethodnik nije bio za nista ;)
 Zato se i misli da je zacetak u Nizozemskoj.
Ma boli glava od povijesti ;D

Neno:
A o čemu smo mi ono pričali?

Schultz and Larsen:

--- Citat: dean - 20. 05. 2008. 10:48:26 ---Koliko vas koristi dvogled za osmatranje divljači? Zašto to pitam? Jer će mnogi od vas sigurno reći, meni to ne treba, ja imam optiku na pušci. Neću ulaziti u to koliko se dobro može ili ne osmotriti divljač, ali ovu temu potežem čisto iz sigurnosnog razloga.
Ja uvijek na čeki držim dvogled u ruci, nikad ne pušku. Zašto? Zato što ne bi htio da na šušanj dignem pušku i u optiku dobijem berača gljiva, planinara, ili bilo kojeg čovjeka. To sebi ne želim priuštit, a zamislite kako bi se ta osoba osjećala da vidi kako je držite na nišanu?!
Mislim da je dvogled obavezan dio opreme svakog ozbiljnog lovca, koji nam služi da divljač osmotrimo, pa tek tada dižemo na tu divljač pušku, ako je želimo odstrijeliti.

--- Kraj citata ---

Pa, ovo je bio pocetak ;)

Neno:
Evo da se i ja pohvalim došao mi prijatelj iz jamerika i donio pola od mog spiska želja, naime nije mi uspio pronači Leupolda Europian (valjda kako mu ime kaže obitava samo u Evropi) ali zato je je Cascade 8X42.

Neno:
Naravno kao što slika kaže odmah sam ga ukrstio s mojim "starcem" Bausch&Lomb-om Legacy 7X50, neki če reči da nije fer borba objektiv 42 protiv 50 ali kako mi svi pričaju bajke o golden L, ja odlučio provjeriti i morat ču vas razočarati u sumrak s "starcem" ipak bolje razabirem detalje, ipak ovaj Bausch&Lomb (tako i piše na njemu, a ne Bushnel iako bi to trebalo biti isto) nije bio jeftin u svoje vrjeme i prodavač mi ga je toplo preporučio, kao model za američko tržište pa nekoliko komada zalutalo u Njemačku.

Ima još nekih par sitnica na Leupold-u očekivao sam da bude made in USA ali kako vidite na slikama napravljen je u Japanu, gumiranje mi se čini malo preosjetljivo ....

Sad Vi recite: "Šta se žališ koštao te 340$, moga si kupit i golden ring s diamond coating-om za 750$" , i bio bih s obzirom da nije bilo Europiana, ali "ebiga nije ga bilo na lageru u Bass Pro Shopu ali šta je tu je.
Slika je dobra, lagan je i dolazi s odličnom trakom za nošenje i neopren futrolom  za ono što je namjenjen nadam se da če dobro služiti godinama.

Dobar pogled.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju