Optike i nosači > Dvogledi i monokulari
ZEISS CONQUEST 10x42 HD
perop:
--- Citat: papkar - 29. 02. 2012. 10:20:56 ---Pričekat ču prve teste da se objave onda ču se dalje odlučit! Ako neko zna kakvu stranicu gdje objavlju testiranja neka stavi ovdje!
--- Kraj citata ---
Evo ovdje je usporedba USA dvogleda Vanguard inače rađenog u Guandongu u Kini i ovog modela Zeissa Victory HT opjevanog na stranicama ovog Portala. Vanguard ima bolju propusnost svijetla zahvaljujući ED staklima. Na žalost bio sam vlasnik ovog dvogleda, kupio sam ga u USA i platio na promociji 400 US dolara i dobio s njim na poklon Vanguardov shooting stick Quest T62. Ovaj vrhunski Vanguardov dvogled sam nažalost izgubio u lovu. Nedavno sam kupio i sada lovim s Bushnell 10x42 Fusion 1600 ARC Laser Rangefinder Binocular koji je vrhunski i po meni je jedan od najboljih dvogleda koje sam uopće držao u rukama. Mjeri daljinu i preko 1600m, može se programirati da mjeri pad zrna kojeg sam ja programirao do daljine od 600m, mjeri i temperaturu a što je najvažnije slika mu je izuzetna -vrhunska. Ima zaštitu protiv, kapljičenja, hladnoće i zamagljivanja.
Victory HT tehnički podaci
Model 8x42 10x42
Uvećanje 8 10
Dijametar leća 42 mm 42 mm
Izlazna pupila 5.3 mm 4.2 mm
Faktor sumraka 18.3 20.5
Vidno polje 136 m @ 1000 m 110 m @ 1000 m
Širina vidnog polja 62° 63°
Udaljenost blizinskog fokusa 1.9 m 1.9 m
Raspon podešavanja dipotera +/-4 D +/-4 D
Udaljenost oka od okulara 16 mm 16 mm
Tip leća FL concept and HT glass by SCHOTT
Sistem prizmi Abbe-König Abbe-König
Premaz LotuTec® / T* LotuTec® / T*
Punjen nitrogenom Yes Yes
Vodootporan 5 m 5 m
Temperatura korištenja -30 / +63°C -30 / +63°C
Visina 160 mm 160 mm
Širina 128 mm 128 mm
Težina 785 g 795 g
Binoculars compare
Producent Vanguard
Model Endeavor ED 10x45
Lens diameter [mm] 45
Magnification [x] 10
Angular field of view [deg] 6
Linear field of view [m/m] 105/1000
Exit pupil [mm] 4.5
Exit pupil [mm] 17
Min. focusing dist. [m] 3
Twilight factor 21.21
Brightness 20.25
Prisms BaK-4/roof
Dimensions [mm] 156x130
Weight [g] 760
Waterproof Yes
Nitogen filling Yes
Argon filling No
Image stabilization No
Tripod exit Yes
Focusing central
Guarantee [years]
Accesories
Price 0
Additional information ED glass
Score [max 5.00]
Our Review Our Review
Binoculars compare
Producent Vanguard
Model Endeavor ED 8.5x45
Lens diameter [mm] 45
Magnification [x] 8.5
Angular field of view [deg] 6.5
Linear field of view [m/m] 114/1000
Exit pupil [mm] 5.29
Exit pupil [mm] 19
Min. focusing dist. [m] 2.5
Twilight factor 19.56
Brightness 28.03
Prisms BaK-4/roof
Dimensions [mm] 159x130
Weight [g] 770
Waterproof Yes
Nitogen filling Yes
Argon filling No
Image stabilization No
Tripod exit Yes
Focusing central
Guarantee [years]
Accesories
Price 0 0
Additional information ED glass ED glass
Score [max 5.00] 4.75(1)
Our Review
Neno:
Kod optike sam naučio jedno, podaci na papiru nemaju veze s onim kad dignem dvogled pred oči.
Do ovog sam došao tek kad sam ulupao poprilično para u ovaj sport.
lovac10:
Ne samo kod optike nego kod mnogo drugih stvari
perop:
--- Citat: Neno - 19. 03. 2012. 11:53:12 ---Kod optike sam naučio jedno, podaci na papiru nemaju veze s onim kad dignem dvogled pred oči.
Do ovog sam došao tek kad sam ulupao poprilično para u ovaj sport.
--- Kraj citata ---
Neno ovdje se radi o usporedbi dvogleda koje rade poznate optičke kuće na svojim stranicama Na tim stranicama se može usporediti svaki dvogled i njegove kvalitete. Koeficjent svjetlosti u Vanguarda Endeavora ED 8.5x45 je 28 dok u Zeissa Victory HT 8x42 iznosi 18.3 i to uopće nije za usporedbu u tom segmentu. Ovdje se radi o boljoj propusnosti svijetla koju daju stakla ED Glass ( Extra-low dispersion glass). Ma samo ne znam kako Kameni može pričati da je to najbolja propusnost svjetlosti u svijetu optike kada je ovaj dvogled recimo zantno po pokazateljima i ispod Meopte. Jedna od najpoznatijih lovkinja na svijetu amerikanka Brenda Valentine - The First Lady of Hunting je rekla da se možda može kupiti puno skuplji dvogled od ovog Vanguarda Endeavora ED 8.5X45 ali bolji teško. Ako uzmemo omjer kvalitete i novca ona je 100% u pravu.
Inače ne sporim da ovaj Zeiss Victory HT nije dobar dvogled ali on za mene osobno nije nikakvo čudo u svijetu optike.
teaa
zagi
Lazar:
cijena upola manja a u sumrak victory nije nista bolji a victory je meni boljii i od scare i laike
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju