Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > GPS i slična elektronika za lovca

GPS Garmin & Co

<< < (7/11) > >>

PinzHunter:

--- Citat: Štef - 20. 03. 2008. 10:31:06 --- Obavezno treba imati punjive baterije za uređaj barem od 2000mA i onda radi bez problema. Ja dvije stavim u GPS i za svaki slučaj dvije u džep makar za jedan dan ne možeš potrošiti baterije da ne znam koliko točaka obilježiš.

--- Kraj citata ---

Stef pa jesi zadovoljan sa svojom spravicom? Jeli jednostavno baratati sa njim?  De nam malo opisi kako ti to radis.

pozz

PinzHunter

Štef:
 Uređaj ima mogučnost upisivanja 10 000 točaka koje možeš sam odrediti na terenu. Pamti ti svaku rutu koju si prošao i također ju možeš memorirati. Svakoj točki dodjeliš ime a možeš upisat i napomenu za nju. Ako si na terenu napravio rutu kojoj je početna i završna točka ista može ti ispisat površinu koju si obišao u svim mjernim jedinicama svijeta. GPS ima navigaciju pomoću kompasa, azimuta, karte, nadmorske visine, vremena, zemljopisne dužine i širine...
 Topogravska karta je dobro napravljena i detaljna. Do sada sam primjetio da svi šumski putovi nisu ucrtani ali ih ti možeš označiti i memorirati. Sve neobilježene postojane i bitne točke možeš mailom poslati u "Navigo" koje će nakon nekog vremena svi korisnici moći downloadati sa web stranica. Kartu možeš koristiti samo na jednom GPS i na jednom PC-u. E da, sve memorirane točke i rute možeš prebaciti na PC a možeš i na Google Earth vidjeti gdje si hodao i što si sve markirao.
 GPS pokazuje vrijeme,datum,doba dana, mjesećevu mijenu po svim vremenskim zonama i kalendaru, brzinu kretanja (bez obzira da li si u autu ili hodaš), predviđeno vrijeme dolaska na cilj, tlak zraka, vrijeme izlaza i zalaza sunca...
 Ima jedna guba stvar, određuje prema tlaku zraka i trenutnoj poziociji vrijeme kad je najbolje doba dana za lov i ribilov! I vjerujte uvijek krivo pokazuje, meni je najbolje vrijeme za lov uvije i u bilo koje doba dana! ;D

PinzHunter:
auuuu Stef,

prvo velika hvala na ovom opsirnom opisu. Bolje si opisao nego proizvodjac na svojo vlastitoj stranici d4.
Mislim da je to jako korisna stvarcica i zanimljiva.

Fala jos jednom i punu pozz

medicus:
Da se malo vratimo na mobitele,mislim da sky nasi mobiteli otpadaju iz igre za navigaciju,koliko sam ja shvatio oni imaju mogucnost da određuju položaj u samo dvije točke što je poprilicno neprecizno,treba minimalno tri,tak sam ja shvatio,radi se o nokia 6120

Štef:

--- Citat: medicus - 26. 03. 2008. 12:34:22 ---Da se malo vratimo na mobitele,mislim da sky nasi mobiteli otpadaju iz igre za navigaciju,koliko sam ja shvatio oni imaju mogucnost da određuju položaj u samo dvije točke što je poprilicno neprecizno,treba minimalno tri,tak sam ja shvatio,radi se o nokia 6120

--- Kraj citata ---

Medicus, nažalos mislim da si u paravu. GPS mora biti vidljiv sa najmanje tri satelita da ti može funkcionirati u 3D. Ak si vidljiv za više satelita to ti je tolerancija pozicije manja. Do sada najmanja tolerancija koju sam dobio na uređaju je bila + - 3m.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju