Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > GPS i slična elektronika za lovca

GPS Garmin & Co

<< < (9/11) > >>

Neno:

--- Citat: Tihomir - 02. 07. 2008. 04:54:13 ---Ja dobio Vivax GPS350 za auto

http://www.msan.hr/vivax/Default.aspx?tabid=2998

super je,sad ga još budem probao kako radi u prirodi/lovištu

--- Kraj citata ---

Van ceste ti Vivax ne pokazuje ništa eventualno koordinate pa ako imaš kartu možeš se pronać.
Ali ako pratiš proceduru koju sam opisao u postu malo  poviše dobiješ vrlo upotrebljiv GPS, nedavno sam ga provao u okolici Gračaca i mogu reči da me je iznenadila preciznost i detaljnost ex jna karata skinutih s avijacijabezgranica (ucrtani konjski putevi, bunari, kamene ograde ...) sve u svemu za 950 Kn nemoš više tražit.

Kokot:
Štef, Neno testirajte spravice u gustoj šumi pa javite kakav je prijem signala u takvom okruženu.
Čitao sam da je to problematično okruženje i da su mnogi uređaji zakazali. Nadam se da je to popravljeno na uređajima nove generacije.
I Neno koliko baterija može izdržati? Vrlo mi je zanimljiva tvoja spravica pogotovo što se tiče cijene i opcija koje nudi internet. 

Štef:
U ovo doba kad je šuma naročito gusta, kod uključivanja uređaja u takvoj šumi, dogodi se da ne može pronaći dovoljni signal satelita, ali ako uhvati signal više nema problema. Dovoljno ti je da se odmakneš malo ispod jake krošnje i signal će uloviti. Jedino što se događa u šumi je da ti se poveća tolerancija pozicije koja je i onda zanemariva (+-15-20m). Govorim o uređaju 60csx koji ima novu antenu poboljšanu i osjetljiviju od dosadašnjih uređaja.

zdebat:
imam garmin 12 i puno me puta spasio iz gabule... jer kada si skoro dojašio do odredišta a pred tobom ogromno srušeno deblo, s jedne strane provalija a sa druge kamena litica onda je zeznuto... vratiš se pol kilometra nazad pa po garminu dok ne izbauljaš... dobro je imati pričuvne baterije i topografsku papirnatu kartu s busolom ako ostaneš bez struje ili signala...

Neno:
Meni na Vivaxu baterija traje cca 2 sata, ali staviš ga na stand by i pališ ga samo da provjriš trenutni položaji i pravac kretanja, Garmin ima baterije koje se mjenjaju i to je bolje riješenje uvjek nosiš pričuvne.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju