Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > GPS i slična elektronika za lovca

ND-3 laser

<< < (7/8) > >>

fox:
To vam je "sistem"kolege lovci za afriku i po mogučnosti oko ekvatora. pic fre

lovac 1:
Ak je za Afriku onda kaj se čeka.  zagi

.50AE:

--- Citat: lovac 1 - 02. 09. 2010. 11:39:04 ---Još kad bi ta lampa imala potenciometar, da se može postupno pojačavati svjetlo to bi bilo savršeno.

--- Kraj citata ---

Lampa ima u sebi laser, a kod lasera nema postupnog pojačavanja snage, tj ima ali je 1% razlike u napajanju skoro 100% razlike u količini svjetla, pa je to skupo za izvesti. Zelene laser diode je vrlo teško proizvesti i imaju vrlo kratak vijek trajanja, pa se koristi ir laser dioda i udvostručivač frekvencije. Udvostručivač frekvencije (najčešće  LiNbO3) je osjetljiv na promjenu temperature, pa je to i glavni razlog zašto lampa ne radi ispod nule. Osim toga snaga lasera varira sa temperaturom (pa je tu dodatna komplikacija sa elektronikom koja će održavati konstantnu snagu), a sam laser ima određeni životni vijek koji jako ovisi o snazi....npr 50mW poluvodički laser (baš gledam papire od jedne laser diode) ima životni vijek 50000 sati pri 50mW a samo 30 sati pri 60mW dok pri 40mw ima skoro 100000 sati rada. I još jedan mali trik...zelena boja je odabrana zato što je ljudsko oko na nju najosjetljivije (i do desetak puta osjetljivije nego na crvenu).

--- Citat: kmkole86 - 02. 09. 2010. 12:11:01 ---na minus stavis obican potenciometar, na minus ti stoji inace i prekidas da spakujes sve to lepo kupis potenciometar sa prekidacem ali obicno on cakne

--- Kraj citata ---

Za obične žarulje treba u cijeloj priči još 2-3 komponente i onda sve radi savršeno i bez crkavanja. Sa laserima vrlo teško (vidi gore).

ri istra:
krasno ste obradili temu,i ustedjeli mi dosta novaca. a bio sam jako pao na reklamu.

.50AE:

--- Citat: ri istra - 20. 09. 2010. 19:09:16 ---a bio sam jako pao na reklamu.

--- Kraj citata ---

Moć marketinga  ;).
 zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju