Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > GPS i slična elektronika za lovca
POJAČIVAĆ ZVUKOVA
jatagan:
Imao sam priliku koristiti ovaj pojacivac zvuka mogu reci da je koristan onoliko koliko lovac umije sa njime rukovati.U lovu cekanjem na DS dok se cuje cvrkut ptica ili u blizini naselja gdje se cuje lavez pasa nije bas ucinkovit.Kad utihnu ptice a vi ste jos na ceki e onda dolazi njegova funkcija do izrazaja,divlje svinje se cuju najmanje 10-15 min.prije nego dodju na ceku.Naravno lovac mora imati uho da razlikuje zvukove npr. srne,lisice,vepra,macke...Ovakav slusni aparat kosta u Austriji
120 eura.Ima ga kupiti u trgovinama elektrotehnike-elektronike,marka Yukon/Bjelorusija.
Jedan:
Uređaj koji se "gasi" u trenutku pucnja je vjerojatno napravljen s vrlo osjetljivim (i u stvari jeftinim) mikrofonom čija se membrana u trenutku jakog ulaznog zračnog pritiska "zalijepi" za magnet (obično su elektrodinamički) i tada mikrofon ne može stvoriti nikakav napon koje bi pojačalo iza njega moglo pojačati i reproducirati u slušalicama. (Mogući si i dodatni limiteri signala u skupljim verzijama.) Za vrijeme dok su ulazni signali (zapravo zračni tlak) vrlo mali - mikrofon radi normalno i proizvodi adekvatan napon, a uređaj na taj način pojačava slabe zvukove. Koliko mi je poznato ovakvi uređaji jeftinije izvedbe dvojbeno su upotrebljivi jer pojačavaju sve ulazne zvukove i šumove pa djeluju dezorjentirajuće na onoga tko ih koristi. Lavež psa u udaljenom selu čini se mnogo bliže i sl. Također je bitan položaj mikrofona (obavezno dva ili dobar stereo mikrofon) jer ako nisu prilagođeni čovjekovoj ergonomiji - kvare zvučnu sliku i ne možete znati odakle zvuk koji čujete dolazi.
Nemam osobnih iskustava s ovakvim napravama ali budući da ih nedvojbeno spominjete u Forumu Lovac za pretpostaviti je da ih želite koristiti za lov s čime se ne slažem jer smatram da divljači ipak treba pružiti šansu, a ne joj dodatno oduzimati i ono malo prednosti koju pred lovcem još ima! Ne bih to nazivao vraćanjem u kameno doba nego - "fer play", ako je o nečem takvom još moguće govoriti! zagi
valdop:
cijela tema polako odlazi u OT, na donjoj slici je uređaj o kojem govori ova tema
skyangel:
Iako sam rekao da neću, al hoću ipak. Dakle isprobao sam taj pojačivač u obliku slušnog aparata. 2 komada stignu u paketu, jednostavni su za koristiti i ne smetaju u uhu. Sve u svemu, radi taj mali stvorček kak bi trebao. Istina i bog da nekak čudnovato i šumi, ali na to se privikneš. Čuješ sve oko sebe, i avione, i lavež pasa iz sela, i proklete komarce za koje ti se čini da će ti uletit u uho, a ipak nisu tak blizu. No i to sve filtriraš nakon 10 min korištenja. Ono što je najjebenije su oni zvukovi koje stvarno trebaš čuti. Roktanje se čuje fakat predobro. Bilo koji zvuk koji divljač ispusti se čuje jasno i glasno, e sad na kak daleko, ne znam, ali uglavnom, dovoljno daleko. A najbolje od svega je da čuješ sve i jednu grančicu kad pukne. Kao da je i programirana frekvencija na toj stvarčici baš za takve zvukove. Uglavnom, ima i mana, ali i prednostim i dajem joj ocjenu 7/10. Za te novce se isplati. Isprobao sam, vidio kaj je, sad me ne piče više crvi u guzici i mogu dalje. Prodajem tu stvarčicu vrlo jeftino ako netko oće kupit. Ako uspijem prodati to, onda naručujem antifone da i njih testiram. Pa sad ruljo navali, cijena je 500 kn. Dobijete 2 slušalice, nekoliko rezervnih nastavaka za uši i jedno 5 rezervnih baterija, ne znam točno kolko ih je u paketu. Samo sam ja par puta koristio da testiram, dakle stanje je novo de facto.
P.S. Inače tko se kuži u te stvari, riječ je o Walker's Game Ear - Ultra Ear
Harry P.:
Ja sam bio naručio ova dva Yukonova i mogu reći da je uređaj prva liga. Nažalost, nisu dugo bili kod mene. Primorala me "banda" da im prodam i sad sebi moram naručivati ponovno. happi
Pojačava zvuk fenomenalno...prigušiva pucanj, ali ne i repetiranje puške i pad čahure na haubu automobila ktiz
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju