Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Kamere za lovište
Suntec kamere, HC-300,HC-500,HC-700.......
dick:
Evo par mojih iskustava s kamerom HC-800M, ako nekom bude od koristi.
Htio sam kamerom snimati malo veće područje od onoga koje pokriva PIR senzor, npr. livadu ispred čeke. S obzirom da senzor ne može detektirati divljač udaljenu više od 20-30 metara, kamera treba snimati periodički, po mogućnosti u podesivim vremenskim intervalima.
Našao sam da HC-800M može snimati u Time lapse modu u intervalima od 30, 60 ili 240 minuta (malo predugo, no što je tu je). Kupio kameru, probao Time lapse mod i mućak – kamera snima periodički, ali samo na memo karticu. U Time lapse modu ne šalje fotke na e-mail.
Rješenje sam našao periodičkim slanjem SMS poruka *500* u željenim intervalima. Poruke generira android aplikacija, a jedini uvjet je da se koristi usluga s dovoljnim brojem SMS poruka uključenim u cijenu paketa za mobilnu telefoniju.
Nadalje, PIR senzor se može po potrebi i isključiti slanjem *531*. Ovom porukom (Stop working) ne isključuje se cijela kamera, već samo PIR senzor. Kamera i dalje nastavlja snimati i slati e-mailom fotke na svaki SMS *500*. Isključenjem PIR senzora isti se naravno neće aktivirati na zračenje sunca, a i baterije duže traju jer ih PIR sezor brzo prazni, naročito ako je uključeno i snimanje videa.
Pozdrav,
Drmed:
HC800M nema antene i ako vam je imalo lošiji SIM signal nemojte ni pokušavati kupiti. Samo antena. Narucivao sam kolegama preko 30 kamera, dvije su bile obe 800.... toliko su osjetljive na signal da moraju imati optičku vidljivost prema repetitoru
Papcina:
Imam tri kamere Suntek HC 300M, sve solidne za pare koje sam ih kupio, normalno slika i salje... imao i jednu HC500M i ona je bila koma, IR crko nakon nekog vremena pa se nije vidjelo ni 1m ispred kamere ništa po noći..
kupio i jednu od Acorna i platio duplu cijenu, kad sam je dobio bila je ista ko i ta sa ebaya HC300M samo što je softver imao logotip Acorna ludiloo
dubo:
Pozz kolege
Moze mala pomoc, imam kameru Suntek HC 300m i zanima me dali sms upravljanje i naredba da slika sliku i posalje je radi samo za mms a ne email
dick:
Radi za slanje fotke e-mailom provjereno. Ja sam na jednoj svojoj isključio SMS-om PIR senzor i šalje mi fotke isključivo i samo kad joj ja pošaljem SMS.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju