Divljač > Lovačka kuhinja

Čobanac

<< < (3/10) > >>

wortexhole:
Nogice su zakon. Jedne godine sam s kolegama iz LD Jastreb Sveta Nedelja kuhao kotlovinu na Samoborskom sajmu češnjofki i kotlovine, i tom prilikom je Tomislav Špiček bio u komisiji za ocjenu kvalitete pripremljenoga, i kada je došao do nas rekao mi je ''Sinek daj ti meni zvadi onu nogicu i vuho tam, a ova gospoda nek se natežu s kotletima.'' Zna čovjek što valja, tako ako je dobro za njega, bogme je dobro i za mene. Nismo osvojili prvu nagradu, ali je zato naš tanjur prvi planuo kada smo krenuli dijeliti porcije, pa je to valjda bolje mjerilo nego ono njihovo. Uši i nogice se stavljaju radi gustoće jer puste želatinu. Kada se čobanac skuha, izvadi ih se van da ih onaj tko ih ne voli ne mora gledati unutra, a posluže se sa strane u tanjur, pa tko voli nek izvoli. Meni je osobno češće problem deficit broja nogica nego suficit, jer ih moji kolege lovci vole. rostilj zagi rostilj

Goran:
Isto radim ako i vi! Svinjski papci- nogice su glavna zabava! Makar 6-8 komada stavim  nakon sto ih prvo posebno obarim. zagi

akma:
kolega ni ja ne razumijem oko ti nogica a pogotovo usi???
kazu radi gustoce OK (nikad ih ne stavljamo) i opet sve bude za 5
za kolegu anubisa: prasak za pecivo se stavlja da se luk sto prije razgradi(probaj kad  dimstas luk stavit pa ces vidjet)
medakovic 81 kaze: gljive i to vrganji i mrtvacke trube -zakon- uvijek stavljati  1liga
jos da se nadovezem na jednu stvar a to divlji zec, njofra daje poseban štih svemu tome a i polomljene kosti od srnceg buta ili plecke koje se na kraju izvade
(tko nije jos probao nema sta da zaj..be tako i ja s tim nogicama samo da li noge od pitomog il divljeg gicana???)

HS-2000:
I kod nas se stavljaju nogice radi želatina i gustoće samog čobanca ali same nogice bez ušiju...
Prije samog posluživanja vadimo nogice i onda ih malo pobiberimo ili malo vegete stavimo a onda tko prije uzme najbolji dio... z1 happi
Gdje god sam bio oko kuhanja čobanca u slavoniji vidio sam svagdje da ljudi stavljaju nogice...
Pozdrav

Kohorta:
Autor: akma

da li noge od pitomog il divljeg gicana???)

Od domačeg gicana,zato što nogica bez kože nema smisla

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju