Divljač > Lovačka kuhinja
Čobanac
fazan:
Nisam nikada ni pokušao kuhati čobance , gulaše i paprikaše. Kod mene u društvu izmijenilo se barem 10-tak " glavnih kuhara " za ovo vrijeme mog članstva pa su ta jela nosila obilježja svojih autora .
Mogu ljuto , mogu i slanije , no ne mogu ni vidjeti kada na vrhu pliva dva prsta masnoće . Hoću reći da kako kod mene tako i na drugim mjestima kuhari pretjeruju s masnoćama , nogicama , začinima ,zelenjavom . Od svega toga kvaliteta i gešmek mesa često se ni ne osjeti .Mišljenja sam da je ipak divljačina ta koja mora imati dominantan okus u jelu .
Dobar tek !
Schultz and Larsen:
bravooo
ivod:
--- Citat: fazan - 11. 03. 2016. 08:22:27 ---Nisam nikada ni pokušao kuhati čobance , gulaše i paprikaše. Kod mene u društvu izmijenilo se barem 10-tak " glavnih kuhara " za ovo vrijeme mog članstva pa su ta jela nosila obilježja svojih autora .
Mogu ljuto , mogu i slanije , no ne mogu ni vidjeti kada na vrhu pliva dva prsta masnoće . Hoću reći da kako kod mene tako i na drugim mjestima kuhari pretjeruju s masnoćama , nogicama , začinima ,zelenjavom . Od svega toga kvaliteta i gešmek mesa često se ni ne osjeti .Mišljenja sam da je ipak divljačina ta koja mora imati dominantan okus u jelu .
Dobar tek !
--- Kraj citata ---
Sada je Bone glavni kuhar kod vas, gospon Zlatko ?
fazan:
Je ! Ozren Bonačić već par godina kuha , no držimo ga na oku . Kad treba dosoliti nikada ne damo njemu da to radi. Kad on stavi "šačicu " soli to je kao da bi zagrabio lopatom. No dogodilo se njemu da je meso za gulaš napacao kao da je meso za kobasice . Stajalo je dan i pol i naravno da je gulaš bio nejestiv. No volimo ga i naš je ! zagi
ivod:
A zamislite da nije onoliki, nego da je, recimo, gabarita T.K.-a, tada bi stalno bio živčan, još i više presoljavao, te vam svima neprestance držao predavanja kako su svi gulaši do tad pojedeni, u stvari velike zablude vaših života... teaa
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju