Divljač > Lovačka kuhinja

Čobanac

<< < (8/10) > >>

Goran:
Primiti savjet od pravog Slavonca je samo dobro i tako cu i naporaviti. Uvijek moze bolje mada je nama da se druzimo i proslavimo sto smo zivi i sto volimo lov i nasu pjesmu.

Ja povrce napravim sitno sa lukom na pocetku i dinstam a kasnije dodam jos mrkve jer ona omeksa meso u fazama pomalo kad god dodajem novo meso. Nogice otkuvam ( u vodi biber, sol i celer) do pola prvo pa onda ubacim pred kraj da se sve stisne i cim se one otvore onda je gotovo. Ostavim da malo stoji i onda navalimo ko Avari i Huni!
Jedan Slavonac iz Osijeka mi je rekao da on stavlja rep od bika a ne stavlja nogice ali meni ovako bolje radi.

grga33:
nogice su zakon, a zasto dodajes jos mrkve, zar ona ne pusti slatkocu previse  zagi

Goran:
Pusti ali balansiras s drugim stvarima. Mrkva lijepo i prirodno omeksa meso a s druge strane prevagnes slatkocu sa zacinima i celerom. Ne koristim MSG ili Vegetu nego sam prirodne sastojke.

Kohorta:
 bravooo zagi

Davor Antunovac:
Moram i ja reći koju o tom našem famoznom čobancu,kao prvo probajte ga skuhat bez nogica,nije da ja ne volim nogice,ali kad mi se jedu,onda je to u grahu,kiselom kupusu,a može i kao što moj susjed kaže papak paprikaš,nogice čobancu ubiju onaj fini ukus ,normalno da ima divljači,junetine a najbolje je goveđi rep ko može doći do njega,i samo te kosti priznajem u čobancu,eventualno one veće kuhati pa onda pred kraj izvaditi da ne plivaju u kotliću...nikada mi nije bio rijedak,normalno i jako važna stvar je kvalitetna paprika,a ne kao što je nekidan jedan kolega kuhao pa stavio Šafran papriku,strašno....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju