Divljač > Lovačka kuhinja

meso divljaci

<< < (4/9) > >>

oliverl:
Bravo PinzHunter, odličan link, a i odlična tema!
Do sada nisam ni znao da meso treba sazrijeti jer ovdje kod mene nikoga nisam vidio da to radi!

http://www.frankonia.de/shop/Wildkühlschränke/_/cid/1033/categorylist.html

Kada sam gledao u katalogu nije mi bilo jasno čemu stavljaju cijelu divljač u hladnjaču - sada da!  d4

PinzHunter:
hvala,

tema je jako interesantna, ali i jako opsirna. sa obzirom da sam gurman i sladokusac volim znati kako se radi sa mesom. ;)

Zoran:
pa zato mi sa foruma educiramo a ne HLS haahahahha!  z14
te stvari ce doci uskoro na red jer kako vec u RH.
 se sprovode zakoni iz europeske unije i ti ce doci uskoro na snagu!
od toga kako cemo ici na krus guljenja i obrađivanja menesa do lagarovanja, higijene! itd....
ovo je samo jedna od tih tema a ova tema je beznacajna ali poceli smo od nje!
jer kako se vec provodi zakon o hladnjacama u lovistu,markice itd..
bice tu jos svasta sto ces trebati poloziti, kad zakoni dođu!
a naj jaci zakon sto nam moze da dojde jeste i taj sa kojim noževima ces smjeti obrađivati divljac, a one sto imate noževe mozete nekom pokloniti! hehhehehe  z1

PinzHunter:
sto se tice zakona, bas kod ove teme kad se radi o mesu i "deranju"( skidanju koze, da me nebi ko pogresno skuzio) divljaci, citam da u njemackoj nesmijes to raditi ako nemas polozen kurs o deranju i komadanju divljaci.
Navodno zbog eventualnog prepoznavanja bolesti (trihinele itd) i odrzavanja higijenskih uvjeta itd...

U pravu si Zorane, bice to sve i kod nas..

Nikola:

--- Citat: PinzHunter - 17. 03. 2008. 15:04:57 ---sto se tice zakona, bas kod ove teme kad se radi o mesu i "deranju"( skidanju koze, da me nebi ko pogresno skuzio) divljaci, citam da u njemackoj nesmijes to raditi ako nemas polozen kurs o deranju i komadanju divljaci.
Navodno zbog eventualnog prepoznavanja bolesti (trihinele itd) i odrzavanja higijenskih uvjeta itd...

U pravu si Zorane, bice to sve i kod nas..

--- Kraj citata ---
Bude taj tečaj i kod nas u RH, i to vrlo brzooooo...
Iz pouzdanih izvora govorim....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju