Divljač > Lovačka kuhinja
meso divljaci
Lazar:
dal ce iskrvarit il ne nema veze sa kvalitetom mesa a meso sto je provelo noc u vodi je za smece
Nosler:
Ja sam samo primjetio da je meso zilavije ako ne visi koji dan.Od prilike racunam 40c/dan
Sto bi znacilo da ako je temperatura 8c onda moze visiti 5 dana=40C/dan,ako je 10c onda visi 4 dana itd.Ovo ne vazi za jako visoke temperature jer to u svakom slucaju nije mjesto gdje se drzi meso.
Antezg:
Ovaj pravilnik je korak naprijed , makar i u njemu ima nejasnoća-npr. kako se šalje glava bez rogova ččč ččč.
Kripton:
Ja najviše volim da mi meso trune u mojem trbuhu i mogu vam reči da kad odstrelimo kakvog srnjaka ili nešto drugo, obavezno odmah pripremamo neku klopu od njega i ništ mu ne fali. sve skrešemo do dna lonca, po koju litru vina i svi zadovoljni obično odteturamo kući u sitne sate. Pa čemu onda filozofirati da li treba jesti trulo ili zdravo svježe meso. Da li se to odnosi samo na meso divljači? Meni je na primjer fino meso i divlje svinje a bogami i domaće. Još nisam čuo da je netko zaklao domaću svinju i objesio ga u neku šupu da tamo visi jedno tjedan ili dva dana, pa da se onako fino izmiriše, pa si je onda išao pripremiti fini paprikaš od nje. :shok: Koja je razlika?! Zar je divljač stigla iz svemira pa treba nekakav poseban tretman da bi prošla kroz naš "osjetljivi" probavni trakt?! Opće je poznato da ako čovječja jedinka pojede trulo meso postoji veliki rizik od raznoraznih crijevnih i drugih bolesti a u najmanju ruku če se kvalitetno "pročistiti" s preda i od pozadi. Čemu onda filozofije okolo toga? Ja ću i dalje sa mesom postupati kako je gore navedeno pa dokle bog da. rol z10 sauf zagi
kmet:
Ja ostavim ga u koži da visi nekih 12do18 sati da se ohladi na temperaturi od oko 7 do 10 stupnjeva i onda ga oćistim poa u duboko..........onda rostilj sauf
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju