Divljač > Lovačka kuhinja

Zbirka recepata raznih autora

<< < (32/69) > >>

SSG:
Samo za moje vjerne čitatelje teaa

Diana-juha od divljači

40 dag čistog mesa divljači
10 dag peršina u korjenu
8 dag mrkve
5 dag celera, 8 dag masti
1 luk, 8 dag brašna
1 dcl crnog vina
1 dcl kiselog vrhnja
papar u zrnu,lovorov list
đumbir,muškatni orah
majčina dušica,voda,sol

Mrkvu,celer,peršin i luk izrezati na listiće.Na masti popržiti luk, a kad zažuti dodati narezano povrće.Kada je povrće dobilo rumenu boju dodati meso narezano na komade,sol i ostale začine.Pirjati lagano i dodavati vodu dok meso ne omekša.Izvaditi tada meso,dio narezati na kockice a drugi dio samljeti i propasirati kroz fino sito.Ostatak soka pobrašniti,naliti vodom i dobro prokuhati.Procjediti,dodati vino,kiselo vrhnje i kuhati još 5 minuta.Na kraju staviti u juhu kockice narezanog mesa i protisnuto meso.Promješati i ne kuhati dalje!!

JANEZ L:
Lp!

SSG supe i ja se ti zahvaljujem za recept, a samo jedno pitanje ne razumem šta znači po Slovensko celer i đumbir... Možeš da pomogneš?

Lovski zdravo
Janez L

SSG:
Evo recepta za šljuku

Pohane šljuke

4 šljuke
3 dag slanine
1/2 glavice luka
1/2 buketa jušnog povrća
8 dag telećeg ili pilećeg mesa
1 limun
1 vezica zelenog peršina
sol,papar
brašno
jaja
mrvice
ulje za prženje

Izvaditi drob iz šljuka.Presjeći ih na 2 polovine,povaditi kosti iz leđa,meso izlupati batićem.Posoliti,popapriti,nakapati limunovim sokom,uvaljati ih u brašno i umućena jaja te mrvice i pržiti u dubokoj masnoći.Izvađene kosti kuhati u malo vode sa slaninom,peršinom,telećim ili pilećim mesom,buketom jušnog povrće,1/2 luka, solju i paprom.Kada su kuhane sve zajedno propasirati kroz stroj za mljevenje mesa.Dodati malo limunovog soka i takav umak servirati uz šljuke.Odvojeni drob (srce,jetra) sitno isjeckajte,ugrijte ulje,malo strugane limunove korice i mrvice i sve dobro popržite te dodajte šljukama kao prilog.

SSG:
celer je na slovenskom zelena,đumbir neznam,žao mi je

Harry P.:

--- Citat: SSG - 25. 11. 2009. 16:58:10 ---celer je na slovenskom zelena,đumbir neznam,žao mi je

--- Kraj citata ---
ingver

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju