Divljač > Lovačka kuhinja

Zbirka recepata raznih autora

<< < (38/69) > >>

Jakyy:
Evo napokon...
Ispričavam se što ste toliko čekali da javim dojmove, no čekao sam da dobijem fotografije od ekipe kako bih vam mogao i predočiti kako je to izgledalo kad je bilo gotovo.
Moram priznati da su dojmovi bili pozitivni, jedino idući put staviti malo više špeka zbog suhoće mesa.
Inaće but sam začino klasičnim začinima (sol, papar), špikovao ga špekom i mrkvom. Stavio narezane krumpire u podsudu peke, položio but i dodao djelove luka, jabuke, paprike, mrkve, ružmarina i lovora, s obzirom da je srnećeg buta bilo malo, stavio sam i komad teletine. Peklo se negdje oko sat i 15 min.

Jedan:
Sve 5, sok od jabuke -1!  hao zagi

JANEZ L:
Lp!

Pa da i ja nešto malo dodam u temu...

"Ledvena pečenka" se kaže kod nas, najfiniji deo životinje... Ova je bila od srnjaka. Začino sam sa belim paperom, majaronom, peršinom, česnom i bazilikom. Sve prelio sa maslinivom uljem i pustio pet dana u frižideru. Onda sam ga popekao na maslinovom ulju i tada ga i solio, jer nikada ne solim meso kad ga stavljam u pacu, jer so izvadi vodu i meso postaje pusto. Iskuhao sam zelene beluše. Onda meso stavio u glinenu posudo i dao na toplo i beluše još malo prepražio u soku od pečenke, dodao česan i peršin i za još kakvu minutu dodao meso. Za prilogu dao pire krompir sa peršinom, đem od brusnice (praiselper) i zelenu salatu, a za popit sladki muškat, možda bi išlo bolje rudeče vino, al pijem ja samo bjelo, a i to mora biti sladko... z10 z10 z10

Lovski zdravo
Janez L

fazan:
I ovaj članak i slike pokazuju evidentnu razliku u kvalitativnoj razlici između našeg i Vašeg pristupa lovstvu i svim aktivnostima vezano uz tu granu.   

Jakyy:
Svaka čast Janez L.

Ovo izgleda savršeno. d4

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju