Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > Lovačke priče

> Lovacke price-istiniti dozivljaji <

<< < (16/23) > >>

Crni0610:
Čitam sve ove priče i čini mi se kao da sam i ja tamo kad se to događa :D
Odlučio sam s vama svima podijelit jednu priču premda sam se dvoumio da li da pišem o odstrelu srnjaka koji je ujedno i prvi odstrel u mojoj lovačkoj karijeri dugoj pune 2 godine ili o odstrelu prve divlje svinje. Ipak na kraju odabrao sam srnjaka.

Peti je mjesec..otvorenje je počelo drugu subotu u mjesecu. Jedva čekam uzet pušku i otić u lov na srnjaka. Doma baš i nisu oduševljeni jer treba srednju školu završit..sve se skupilo, ispiti, državna matura. Htjeli bi rađe da sjedim za knjigom al želja je ipak veća. Sjedam u auto i odlazim u šumu..usput se upisujem u upisnu kućicu tako da ostali znaju gdje se nalazim. Eto me..u šumi sam..na početku staze kojom se obično ide u pirš jer prolazi pokraj livada na kojima se često nalaze srnjaci. Pokušavam bit što tiši al jednostavno sav drhtim od uzbuđenja i baš moram stat na svaku grančicu. Dolazim do prve livade, ništa..počekam 15 minuta i krećem dalje..putem razmišljam i razrađujem sve moguće situacije. Eto me kod ulaza na drugu livadu..gledam al malo mi smeta ljeskovo grmlje pa se moram pomaknut naprijed..napravim 2 koraka kad iz dola izleti srnjak i odbauče od mene. Naravno ja sav razočaran, najrađe bi odmah prodao pušku i ostavio se lova. Ostatak lova vidio sam još 2 mlade košute i jednog jelena.
Dani su prolazili a ja sam nanizao 7 odlazaka u lov. Imao sam priliku pucat na 2 srnjaka al jedan je bio mlad..špicer sa perspektivom..moja procjena je bila..a drugi, drugi je otišao jer se nisam snašao.

Tako je došao i 26.5. Nedjelja..baš je prestalo kišit..sljedeći dan imam državnu maturu iz hrvatskog. Trebalo bi sjedit pred knjigom i učit al misli lutaju livadama. Čujem korake po stepenicama. Ide tata po pušku. Sprema se u lov a da mi nije rekao. Naravno da je uslijedio protest. Opet moji nisu oduševljeni al nemože se tu ništa. Sjedamo obadva u auto i pravac na početni položaj. Dogovorimo se tko će gdje. On u pirš na dio koji zovemo Sevski vrh, a ja pravac dio koji zovemo Travniki. Dolazim do jedne male livadice..gledam..šuljam se i krajičkom oka spazim srnjaka. Mislim si "  uf budalo glupa..opet ne paziš" i naravno ode on. Nastavak dalje do livade na kojoj je čeka. Mislim si..sjest ću tu pa kako bu bu. Al opet me nešto vuklo dalje..i produžim. Dolazim na zadnju livadu..mislim si..pa tu je uvijek srnjak..mora bit neki. Polako se šuljam..sve mi se više otvara livada. Najedom neki štropot kad ono prema meni iz te livade dvije srne trče. Meni upitnik nad glavom. Otkočim pušku i stojim mirno..par sekundi iza njih eto srnjaka i zastaje..brzo dignem pušku i pogledam rog..visok, tanak..pokušavam nanišanit al ode one..al pogledao je iza sebe. Čudim se zašto iza sebe. Kad eto iza njega drugog srnjaka..fućnem ja i on se zaustavi..gleda me..opet dignem pušku vidim krasan šesterac. Uspijem nekako nanišanit i opalim..srnjak skoči i trk u dol. Prva moja misao da sam ga promašio. Al ajde..nekako se smirujem i idem na mjesto di srnjak stajao. Vidim krvi..i 30 metara dalje u dolu leži moj prvi srnjak.  ref  Prilazim mu polako..gledam..sam sebi ne vjerujem da sam uspio pogodit. Stvarno prekrasan šesterac..Odvlačim ga na livadu gdje ga slikam i vadim crijeva. Kad sam pucao bilo je negdje oko 19:30. Kad eto drugog problema..nema signala za mob. Kaj sad???..ništa..pušku na leđa i vučem ja srnjaka nazad. Kad eto uhvatilo signala i zvoni mobitel. Pita tata dal sam ja pucao. Kažem da jesam i da vučem srnjaka prema autu. Kaže tata ajde se ti okreni pa vuci nazad na livadu pa budem ja okolo skroz došao sa autom po tebe. Eto tate nakon nekih sat vremena. Čestita mi..strpamo srnjka u auto i put kući. Doma dolazimo nešto prije 22h...usput smo se zaustavili kod dede da mu pokažemo srnjaka. Deda ponosan jer mi je on prepisao njegovu kombinirku s kojom  sam i odstrijelio srnjaka.

Tako smo taj dan priveli kraju..dan pun uzbuđenja. Dan koji nikada neću zaboravit. Nakon obrade trofeja, mjerenja i gledanja..ocjena je iznosila 85,23 CIC točaka.  Naravno, to nije služebno još..služebna ocjena će bit krajem ovog mjeseca al se neće puno promijenit.

Eto..nadam se da sam vam uspio bar malo stvorit sliku kako je sve to bilo...nisam baš neki pisac al nešto je ispalo od toga svega.  z10

zagi

fazan:
Svaka čast na odstrelu srnjaka i odlično prikazanoj atmosferi lova ! No ja sam malo stariji i pragmatičniji pa me zanima kako je prošlo na državnoj maturi ?   d1

Crni0610:
Državna matura prošla veoma dobro i eto me sad na tehničkom fakultetu u Rijeci...prva godina elektrotehnike  z14

Laufer 223:
Prvi se uvijek pamte, doživotno. Iskrene čestitke.

šokac:

Crni   d1        zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju