Lovstvo > Lovački sajmovi
bern 2018.
pepi2:
--- Citat: Boboo79 - 21. 02. 2018. 20:50:29 ---ha ha te su mozda skuplje od ocuvane Lade Nive..
--- Kraj citata ---
Strava d13 ,a inace smo mi zagorci malo skladnije gradjeni pa je to Iveku sad enigma.
Hebote Ivek pa vidio si me 1liga i dobro da mi nisi gledao u noge lizi zagi zagi
pepi2:
[
Da smo zivi i zdravi zagi
[/quote]
Ma zdrav sam ja ko dren zagi
Goran:
Slucajno poznajem Pulsar distributore a Francusku i Svicarsku i oba se muce da nabave dovoljno opreme kolika im je potraznja uprkos gore navedenim zakonskim teskocama. Francusko trziste je veliko i bogato i non stop se trazi koji proizvod vise. Tako je skoro svugdje u svijetu a tvornica ne moze napraviti brze i vise jer je kapacitet totalno pun iako su se dodati novi kapaciteti prije 6- 7 mjeseci. ATN prozivodi na slici su uglavnom prevazidjeni kao termalni nisan mada se jos moze koristiti a X sight se vise kvari nego sto radi. Najljepsi dio na njemu je da trazi geo poziciju i prati svako tvoje kretanje i pamti. zato mu je i slika slabija i spora jer ima toliko gluposti u njemu da processor ne moze to sve brzo odraditi i nakon nekoliko preinaka i promjena. Samo amerikancima treba intrument da nadju isto mjesto dva puta.
Me ne bi smetalo da mi neko spoji X sight sa kompjuterom i odstampa sve gdje sam bio ali mnogima se ne svidja takva opcija. Ako imate iskljucite ovu funkciju. Covjek mora imati makar malo pa i prividne slobode. Neke su zbog toga uhvatili u krivolovu. Meni tako nesto ne treba i nimalo mi se ne svidja dovoljno je sto prate sve preko telefona. Inace su u najnovijoj generaciji bolji nego raniej ali sve je to jos uvijek sarena laza komponente iz Kine a spajaju u Engleskoj kad izidje Brexit onda ce biti vune sa garancijom i uvozom.
pepi2:
Skroz si u pravu Gorane. Sa ATN nikad ne znas od kud dolazi a ono najvrijednije valjda ne izlazi iz SAD ,imao sam nekad njihov dnevni ciljnik proizveden u Ukrajini ,mucila ga je strasna paralaksa, ovo sto sam ja slucajno vidio bilo je zato sto se covjeku nesto pomijesalo u meniju pa je trgovac dosao poriktati, nezgodno kad ides na ceku i racunas na nesto a onda nemas nist. Moja paznja bila je prema THOR-HD , ima puno toga u meniju ,meni doduse nepotrebno, ali slika je odlicna i cijena je osjetno ispod usporedivog Pulsara.Unatoc svemu on vrlo vjerojatno otpada a onda cu cekati na F155 koji slikom i cijenom vise nego zadovoljava.
Huntercro:
Piše u većini evropskih zemalja je zabranjeno loviti sa ovakvih čeka, a nabrojala se CH koja nije u EU i pol FR.
Njemačka nije, Hrvatska nije, pa ajmo dalje. Zasad nije dozvoljeno loviti u pol jedne zemlje EU.
Lov po noći ograničava vjerovatno drugi zakon a ne izbor čeke, bila ona mobilna ili fiksna.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju